Σουτζουκάκια πέρκας με κύμινο

<div class="ingredients">
<div class="pos-ingredients">
<div class="element element-text last">
<ul class="pos-infobar">
<li class="element element-text first"><strong>Προετοιμασία: </strong>30 λεπτά</li>
<li class="element element-text"><strong>Αναμονή: </strong>15 λεπτά</li>
<li class="element element-text"><strong>Μαγείρεμα: </strong>35 λεπτά</li>
<li class="element element-select"><strong>Μερίδες: </strong>4</li>
<li class="element element-select"><strong>Δυσκολία: </strong>εύκολο</li>
</ul>
<h3> </h3>
<h3>Υλικά</h3>
<ul>
<li>πέρκα φιλέτο: 1.100 γρ.</li>
<li>κρεμμύδι ξερό: 270 γρ., πολύ ψιλοκομμένο</li>
<li>ελαιόλαδο: 50ml και αρκετό επιπλέον για το τηγάνισμα</li>
<li>κύμινο: 2 κουταλιές της σούπας κοφτές</li>
<li>αλάτι: 1/2 κουταλιά της σούπας</li>
<li>πιπέρι: 1/4 κουταλιά της σούπας</li>
<li>αυγό: 1</li>
<li>μαϊντανός: 1 κουταλιά της σούπας, ψιλοκομμένος</li>
<li>σκόρδο: 1/2 κουταλιά της σούπας, ψιλοκομμένο</li>
<li>αλεύρι: για το τηγάνισμα</li>
<li>Για τη σάλτσα</li>
<li>ελαιόλαδο: 50ml</li>
<li>σάλτσα ντομάτας: 360 γρ.</li>
<li>ζωμός ψαριού: 120ml</li>
<li>κρεμμύδι ξερό: 150 γρ. ψιλοκομμένο</li>
<li>σκόρδο: 1/2 κουταλιά της σούπας, ψιλοκομμένο</li>
<li>μαϊντανός: 1/2 κουταλιά της σούπας, ψιλοκομμένος</li>
<li>κύμινο: 1/2 κουταλάκι του γλυκού</li>
</ul>
</div>
</div>
</div>
<div class="directions">
<div class="pos-directions">
<div class="element element-joomlamodule first"> </div>
<div class="element element-textarea last">
<h3>Εκτέλεση</h3>
<ol>
<li>Κόβετε με τη βοήθεια ενός multi την πέρκα και την κάνετε κιμά. Την τοποθετείτε σε ένα μπολ και προσθέτετε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το κύμινο, αλάτι, πιπέρι, αυγό, το μαϊντανό, το σκόρδο και τα ζυμώνετε όλα μαζί. Αφήνετε το μείγμα να ξεκουραστεί για λίγο στο ψυγείο.</li>
<li>Πλάθετε τα σουτζουκάκια και τα περνάτε από το αλεύρι. Τοποθετείτε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο στη φωτιά και τηγανίζετε τα σουτζουκάκια μέχρι να πάρουν χρυσοκίτρινο χρώμα.</li>
<li>Ετοιμάζετε τη σάλτσα βάζοντας σε μια κατσαρόλα το ξερό κρεμμύδι μαζί με το ελαιόλαδο και το σοτάρετε μέχρι να μαραθεί. Προσθέτετε το σκόρδο, το μαϊντανό, το κύμινο, το ζωμό ψαριού και τη σάλτσα ντομάτας. Βράζετε σε μέτρια φωτιά για 12’. Ρίχνετε τη σάλτσα σε ένα ταψί και τοποθετείτε μέσα τα σουτζουκάκια. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 14’. Σερβίρετε τα σουτζουκάκια σε 4 πιάτα και ραντίζετε με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.</li>
</ol></div>
</div>
</div>
<div class="pos-bottom">
<div class="element element-joomlamodule first">
<div class="bannergroup">
<div class="banneritem">
<div class="clr"> </div>
</div>
</div>
</div>
<div class="element element-textarea">
<h3>Συμβουλή</h3>
Για γαρνιτούρα μπορείτε να σερβίρετε πιλάφι ή πουρέ πατάτας.</div>
<div class="element element-textarea">
<h3>Mix &amp; Match</h3>
</div>
<div class="element element-textarea">Το κύμινο -που πρωταγωνιστεί με μεγάλη ένταση- μου ξεσηκώνει μια άγρια εξωτική διάθεση. Έχω να σας προτείνω κάτι που αποκλίνει από την πεπατημένη: να δοκιμάσετε μαζί με τα σουτζουκάκια αυτά ένα λιβανέζικο Cabernet ή Cinsault. Μια καλή επιλογή είναι το Chateau Musar ή το Chateau Kefraya.</div>
</div>
<div class="element element-textarea"> </div>
<div class="element element-textarea">Πηγή: icook greek</div>

Σχετικά άρθρα