Ποιες στάσεις φέρνουν εύκολα οργασμό στη γυναίκα;

Η Αντωνία, αναγνώστριά μας, ρωτά: Υπάρχουν στάσεις στο σεξ που μπορούν να φέρουν τη γυναίκα πιο εύκολα σε οργασμό;

Αγαπητή Αντωνία,

Δυσκολευτήκαμε λίγο να σου απαντήσουμε αλλά βρήκαμε για σένα μια δημοσίευση σε ιατρικό περιοδικό του εξωτερικού που μπορεί να σου φανεί χρήσιμη. Η δική μας συμβουλή είναι: Να θυμάσαι πάντα ότι ο έρωτας είναι … εγκεφαλικός και ζήτημα χημείας. Αλλά παρόλα αυτά διάβασε τι ανακαλύψαμε σερφάροντας στο διαδίκτυο.

«Για την πλειοψηφία των γυναικών , όμως, η επίτευξη του οργασμού δεν είναι απλή διαδικασία.  Ακόμα και γυναίκες με μεγάλη ερωτική εμπειρία πολλές φορές αγχώνονται για το αν θα καταφέρουν να έχουν οργασμό και δεν απολαμβάνουν τη διαδικασία.

Οι άνδρες φαίνεται να έχουν προνομιακή θέση στο ζήτημα του οργασμού. Εκτός βέβαια, από το ποσοστό των ανδρών που αντιμετωπίζουν σεξουαλικές δυσλειτουργίες ή δυσκολίες στην εκσπερμάτιση, η μεταχείριση του πέους στην ερωτική πράξη είναι πιο εύκολη συγκριτικά με αυτή της κλειτορίδας. Οι καλύτερες στάσεις στο σεξ είναι αυτές που μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό της κλειτορίδας.

Λέγεται συχνά ότι η καλύτερη στάση στο σεξ είναι… ο αυνανισμός. Η γυναίκα γνωρίζει το σώμα της καλύτερα, μαθαίνει πια αγγίγματα μπορούν να την ερεθίσουν περισσότερο, ποια είναι τα ερωτογενή σημεία της.

Υπάρχουν όμως, κάποιες στάσεις στο σεξ που θα σε βοηθήσουν να απολαμβάνεις περισσότερο τον έρωτα, έχοντας ολοκληρωμένους οργασμούς.

Η στάση της γάτας

Είναι μια παραλλαγή της ιεραποστολικής στάσης. Υπάρχει οπτική, πρόσωπο με πρόσωπο επαφή και αυτό είναι το πρώτο της πλεονέκτημα (μόνο αν λατρεύεις να τον κοιτάς στα μάτια). Η διαφορά της στάσης γάτας είναι ότι ο άνδρας στέκεται πιο ψηλά από ότι συνήθως (ώστε οι ώμοι του και το κεφάλι του να απέχουν περισσότερο από το επίπεδο του κρεβατιού).

Το πέος του δεν θα μπαίνει ολόκληρο μέσα στον κόλπο σου. Αντί αυτού, ο κορμός ή η αρχή του θα πιέζει σκληρά την κλειτορίδα – δημιουργώντας υπέροχες αισθήσεις σε έναν μικρό αλλά πολύ σημαντικό οργασμό.

Η στάση «ελεύθερη στον αέρα»

Ο άντρας ξαπλώνει ανάσκελα. Η γυναίκα κοιτάζει από την άλλη μεριά και κάθεται πάνω στο πέος του. Κατόπιν, με το χρόνο της, βαθμιαία χαλαρώνει τον εαυτό της έτσι ώστε – με το πέος του άντρα μέσα της- η μέση της να λυγίσει προς το μπροστινό μέρος του σώματός της.

Η γυναίκα χαλαρώνοντας σταδιακά, μπορεί να νιώσει σαν να μην έχει βάρος, σαν να είναι ελεύθερη στον αέρα – κάτι που είναι μια υπέροχη αίσθηση. Ο σύντροφος παράλληλα μπορεί εύκολα να αγγίξει την κλειτορίδα και να απογειώσει τις αισθήσεις της γυναίκας.

Η στάση που σε βοηθά να αγγίζεις την κλειτορίδα σου

Υπάρχουν γυναίκες που θέλουν οι ίδιες να αγγίζουν την κλειτορίδα τους κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής. Κάποιες άλλες δεν αισθάνονται άνετα να το κάνουν μπροστά στο σύντροφό τους, θεωρούν ότι είναι μια μορφή αυνανισμού και έτσι περιορίζουν την επιθυμία τους.

Αυτή η στάση είναι ιδανική και για τις δυο περιπτώσεις. Ξαπλώνεις ίσια μπρούμυτα, εκείνος ξαπλώνει πάνω σου με το κεφάλι σκυμμένο. Έπειτα διεισδύει μέσα σου από πίσω. Αλλά ακριβώς επειδή είσαι ξαπλωμένη μπορείς να αγγίζεις την κλειτορίδα σου. Μπορείς ακόμα καλύτερα να έχεις το μισό σου σώμα από τη μέση και κάτω έξω από το κρεβάτι να είσαι δηλαδή η μισή στον αέρα. Αυτό θα σου προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη άνεση στο να απολαύσεις την επαφή με τον σύντροφο αλλά και το δικό σου άγγιγμα, ταυτόχρονα.

Η στάση κουτάλι

Σε αυτή τη στάση κάθεσαι ξαπλωμένη πλάγια και ο σύντροφός σου στέκεται  κουλουριασμένος γύρω από τον κορμό σου (σχήμα κουτάλι) και διεισδύει μέσα σου από πίσω. Η στάση αυτή έχει το εξής πλεονέκτημα. Και εσύ και ο σύντροφός σου μπορείτε να αγγίζετε πιο εύκολα την κλειτορίδα σου. Και κανείς δεν επιβαρύνεται από το σωματικό βάρος του άλλου.

Δοκιμάστε το. Και θυμηθείτε. Δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος για μια ολοκληρωμένη σεξουαλική πράξη. Κάθε ζευγάρι πρέπει να πειραματιστεί για να ανακαλύψει τι πραγματικά το ερεθίζει πιο πολύ.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Στάσεις στο σεξ: 4 συμβουλές για ακόμα καλύτερο… doggy style!

Στάσεις στο σεξ: Τι είναι το «ψαλίδι» και πώς γίνεται…

 

Σχετικά άρθρα