Μαύρη χήρα - Τον πυροβόλησε δύο φορές και τον άφησε να πεθάνει αβοήθητο thumbnail
Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ναυπλίου απέρριψε με βούλευμα του όλα τα αιτήματα της για ακύρωση ένορκων και προφορικών καταθέσεων καθώς και για αποφυλάκιση της. Διέταξε παράταση της προφυλάκισης για ακόμα έξι μήνες.

Μαύρη χήρα – Τον πυροβόλησε δύο φορές και τον άφησε να πεθάνει αβοήθητο

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ναυπλίου απέρριψε με βούλευμα του όλα τα αιτήματα της για ακύρωση ένορκων και προφορικών καταθέσεων καθώς και για αποφυλάκιση της. Διέταξε παράταση της προφυλάκισης για ακόμα έξι μήνες.

Σύμφωνα με νομικές πηγές, το βούλευμα φέρεται να δέχεται πως η χήρα του Θανάση Λάμπρου, τον πυροβόλησε δύο φορές αφήνοντας τον να πεθάνει, αντί να καλέσει άμεσα σε βοήθεια.

Η 37χρονη Δήμητρα παραμένει έγκλειστη στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού. Αντιμετωπίζει τις κατηγορίες ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία, παράνομη οπλοφορία και παράνομη οπλοχρησία.

Η κύρια ανάκριση συνεχίζεται και αναμένονται εξελίξεις για το αν είχε στο έγκλημα συνεργό.

Πιο αναλυτικά:

- Οι δικαστές απέρριψαν το αίτημα ακύρωσης της προσαγωγής της στο Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου την 23η Ιουλίου 2015 με αποτέλεσμα την ψυχολογική και σωματική της εξάντληση μετά την πολύωρη αναμονή της εκεί, λόγω των σοβαρών υπονοιών τέλεσης ανθρωποκτονίας που υπήρχαν εναντίον της.

- Το βούλευμα απέρριψε την ακύρωση της προφορικής αλλά και ένορκης κατάθεσης που έδωσε επειδή όπως υποστήριξε δεν της είχαν γνωστοποιηθεί τα δικαιώματα της. Σύμφωνα με τους δικαστές η μεν προφορική κατάθεση δεν αποτυπώθηκε σε χαρτί, άρα δεν επηρεάζει την δικογραφία και στη δε ένορκη είχαν τηρηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες.

- Η χήρα υποστήριζε ότι η ομολογία της στις 24 Ιουλίου του 2015 δεν ήταν έγκυρη επειδή δεν έφερε την υπογραφή της. Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ναυπλίου απέρριψε κι αυτό το αίτημα αφού δέχεται τις υπογραφές των προανακριτικών υπαλλήλων και του Αντιεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου που ήταν παρών, ενώ αναγράφεται στο τέλος και η απροθυμία της κατηγορούμενης να υπογράψει την ομολογία. Στο βούλευμα αναφέρεται ακόμη ότι της γνωστοποιήθηκε η κατηγορία αλλά και τα δικαιώματά της. Η ίδια όμως, αρνήθηκε να κάνει χρήση τους.Καταπέλτης η Δικαιοσύνη για τη χήρα του καπετάνιου


 Τέλος, απορρίφθηκε και το αίτημα της για αποφυλάκιση.

Το χρονικό

Τον Ιούλιο του 2015 η Δήμητρα Βούλγαρη- Λάμπρου ομολόγησε τη δολοφονία του συζύγου της Θανάση Λάμπρου σχεδόν οκτώ μήνες μετά το έγκλημα και μετά την ανακάλεσε.
Ο καπετάνιος Θανάσης Λάμπρου 42 χρόνων, βρέθηκε νεκρός σε μια λίμνη αίματος, τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014, στην αυλή του σπιτιού του παιδικού του φίλου Τάκη στην Κοιλάδα Αργολίδας.


 


Πηγή: www.madata.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X