Δεν έχω οργασμό εδώ και καιρό: Τι συμβαίνει;

Εδώ και αρκετά χρόνια δεν μπορώ να έρθω σε οργασμό. Ενώ όλα κυλούσαν φυσιολογικά, ξαφνικά σταμάτησαν όλα. Γιατί;

Στο ερώτημα απαντά ο Ουρολόγος – Ανδρολόγος Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Ο οργασμός στη γυναίκα είναι μεγάλο θέμα γιατί είναι και μυστικός και αόρατος και πολλές φορές υποκριτικός. Θυμάστε μια ταινία όπου η Μεγκ Ράιαν, γνωστή Αμερικάνα τσαχπίνα, έρχεται σε οργασμό σε ένα φαστφουντάδικο για να αποδείξει στον άνδρα πως δεν ξέρει τον οργασμό της γυναίκας.

Τώρα σε νέες γυναίκες αν τα αίτια δεν είναι οργανικά. Παθήσεις γυναικολογικές , ορμονικές διαταραχές, κολπίτιδες, φλεγμονές και κολποσπασμός. Θα σκεφτείτε τι δεν σας αρέσει στο σεξ και ποιος άνδρας σας προκαλούσε οργασμό. Δεν είναι όλοι οι άνδρες για όλες τις γυναίκες διεγερτικοί όπως και όλες οι γυναίκες δεν ξεσηκώνουν τους άνδρες ερωτικά.

Το σεξ δεν είναι καθήκον

Μην σκέφτεστε το σεξ σαν καθήκον αλλά σαν μια παράσταση που θέλει  τέχνη και προσπάθεια. Η τέχνη του έρωτα δεν είναι συνταγή μαγειρικής και δεν δίνεται από μαμάδες και φιλενάδες. Πρέπει να μάθετε το σώμα, το μυαλό το δικό σας και του άλλου.

Και να αφήσετε τις ενοχές έξω από την κρεβατοκάμαρα. Σκεφτείτε την πρόκληση και αφεθείτε στην φαντασία. Αν δεν είστε άρρωστη γυναικολογικά βέβαια και δεν έχετε πολύ καλή ερωτική εμπειρία στην εφηβεία σας.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

9 πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα σου αν απέχεις από το σεξ

Η πρώτη φορά επηρεάζει ολόκληρη τη σεξουαλική ζωή;

Σχετικά άρθρα