Αναιμία: Μία συνταγή σαλάτας που θα σε βοηθήσει

<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;">Η αναιμία δεν αποτελεί νόσο, αφού είναι αποτέλεσμα ποικίλων ασθενειών. Χαρακτηρίζεται ως μια παθολογική κατάσταση στην οποία η συνολική μάζα των ερυθρών αιμοσφαιρίων είναι μικρότερη από την φυσιολογική. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την μειωμένη ύπαρξη αιμοσφαιρίνης στο αίμα (αιμοσφαιρίνη είναι η πρωτεΐνη που περιέχεται στα ερυθρά αιμοσφαίρια).</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;">Η αιμοσφαιρίνη μεταφέρει το οξυγόνο (Ο2) από τους πνεύμονες στα όργανα του σώματος και στους ιστούς μας. Αμέσως μετά προσλαμβάνει το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) και το μεταφέρει στους πνεύμονες, έτσι ώστε να αποβληθεί από τον οργανισμό με την εκπνοή.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;">Η αιμοσφαιρίνη χρειάζεται τον σίδηρο για την σύνθεσή της. Η έλλειψη του σιδήρου στον οργανισμό έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση μιας από τις μορφές της αναιμίας, την σιδηροπενική αναιμία.</span></p>
<h3 style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;"><strong>Πώς φτιάχνουμε τη σαλάτα κατά της αναιμίας</strong></span></h3>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;"><strong>Υλικά</strong></span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;">1/2 κιλό βολβοί <span style="color: #000000;">π</span><span style="color: #000000;">αντζαριών</span></span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;">2 – 3 σκελίδες <span style="color: #000000;">σκόρδο</span></span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;">2 κ.σ. <span style="color: #000000;">λάδι καρύδας</span> ή λινέλαιο</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;">1 <span style="color: #000000;">λεμόνι</span></span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;"><strong>Διαδικασία</strong></span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;">Ατμοβράστε τα παντζάρια για 20 – 30 λεπτά. Στη συνέχεια ψιλοκόψτε τους βολβούς ή περάστε τα από ένα τρίφτη. Αλέστε τις σκελίδες σκόρδου και προσθέστε τις στη σαλάτα παντζαριών.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;">Σε ένα σέικερ, «χτυπήστε» για 1/2 λεπτό το λάδι μαζί με το λεμόνι. Έπειτα λούστε τη σαλάτα σας. Ανακατέψτε όλα τα συστατικά και καθίστε με ηρεμία στο τραπέζι, να απολαύσετε μια σαλάτα που αυξάνει τα ερυθρά αιμοσφαίρια, τον αιματοκρίτη και τις αποθήκες σιδήρου.</span></p>

Σχετικά άρθρα