Σχέση με παντρεμένο: Ποιες γυναίκες γίνονται το «τρίτο πρόσωπο»

Είμαι ανύπαντρη και εδώ και ένα χρόνο έχω σχέση με έναν άνδρα παντρεμένο, έχει και ένα παιδί. Τον πρώτο μήνα της γνωριμίας μας δεν μου είχε πει τίποτα.

Όσο όμως αρχίσαμε να βρισκόμαστε όλο και πιο συχνά, μου αποκάλυψε το ότι είχε οικογένεια. Ήταν ειλικρινής μαζί μου και μού ανέφερε ότι αν θέλω, μπορούμε να σταματήσουμε. Έχει πει ότι θέλει να χωρίσει για να είμαστε μαζί και ότι δεν νιώθει επιθυμία για τη γυναίκα του.

Νιώθω ότι με κοροϊδεύει…

Αλλά βέβαια δεν βλέπω ανάλογη κίνηση. Νιώθω πολύ άσχημα που είναι το τρίτο πρόσωπο στη σχέση του, δε μου αρέσει που κρυβόμαστε και βέβαια νιώθω και αρκετές ενοχές. Σκέφτομαι ότι ήρθε η ώρα να φύγω.

Από την άλλη όμως, είναι δύσκολο να καταπιέσω το ό,τι νιώθω για αυτόν τον άνθρωπο, να κρύψω τα συναισθήματά μου. Είμαι πολύ ερωτευμένη μαζί του. Τι να κάνω; Νιώθω ότι με κοροϊδεύει.

Στο ερώτημα απαντά η ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια Μαριέττα Πεπελάση

Αν ήξερες από την αρχή ότι είναι παντρεμένος και είχες μέσα σου κάποιες ξεκάθαρες αρχές και αξίες, θα έπρεπε να πεις «ευχαριστώ αλλά δες θέλω να συνεχίσω με αυτήν τη σχέση». Όση γοητεία κι αν ασκούσε εκείνος, έπρεπε να μπορέσεις να ελέγξεις αυτήν την κατάσταση.

Τώρα, έχεις εμπλακεί συναισθηματικά και αρχίζεις και να διαμαρτύρεσαι. Τι συμβαίνει και μια γυναίκα γίνεται το… τρίτο πρόσωπο σε μια σχέση; Πολλές φορές είναι η αδυναμία να διεκδικήσουν ολοκληρωτικά μια σχέση και ελπίζουν ότι θα μπουν στα κενά ενός γάμου και θα κερδίσουν έδαφος μέσα από μία καταστροφή.

Γιατί έγινες το «τρίτο πρόσωπο»;

Αυτός σου εξηγήθηκε από την αρχή, τώρα τι του ζητάς; Το γεγονός ότι λες πως είσαι ερωτευμένη είναι η… παγίδα που βάζεις η ίδια στον εαυτό σου, ώστε να δικαιολογείς την αδυναμία σου να έχεις ξεκάθαρες αρχές και αξίες, για να μπορείς να διεκδικήσεις αυτόν τον άνδρα.

Πιθανόν να φοβάσαι το ενδεχόμενο μιας κανονικής σχέσης. Για αυτό λες λοιπόν, ότι είσαι ερωτευμένη και ακριβώς αυτό είναι το εμπόδιο, να δεις καθαρά τον εαυτό σου.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ανασφάλειες και κόμπλεξ στη σχέση: Ζηλεύω το αγόρι μου χωρίς λόγο. Τι να κάνω;

Από εραστές, αδέρφια: Πώς διατηρείται μια τέτοια σχέση;

Μπορεί μια ταινία πορνό να βλάψει τη σχέση μου;

Σχετικά άρθρα