Πλιγούρι κοκκινιστό thumbnail

Πλιγούρι κοκκινιστό

Υλικά
1 φλιτζάνι πλιγούρι (σπασμένο σιτάρι)
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προαιρετικά ψιλοκομμένο μαϊντανό


Εκτέλεση 
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τις 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε το πλιγούρι. Ανακατεύουμε για άλλα 2 λεπτά και προσθέτουμε το χυμό και τον πελτέ ντομάτας, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και 1 ½ φλιτζάνι νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσει, αλλά ανακατεύουμε συνέχεια γιατί κολλάει. Όταν έχει απορροφήσει τα υγρά του και έχει τη μορφή που έχει το ριζότο, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε ωμό το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρουμε. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή προσθέτουμε τριμμένο τυρί.




Πηγή: neadiatrofis.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X