Πλιγούρι κοκκινιστό

<p><strong>Υλικά</strong><br /><span>1 φλιτζάνι πλιγούρι (σπασμένο σιτάρι)</span><br /><span>1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο</span><br /><span>5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο</span><br /><span>1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας</span><br /><span>2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας</span><br /><span>1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή</span><br /><span>Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span><br /><span>Προαιρετικά ψιλοκομμένο μαϊντανό</span><br /><br /><strong></strong></p>
<p><strong>Εκτέλεση</strong><span> </span><br /><span>Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τις 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε το πλιγούρι. Ανακατεύουμε για άλλα 2 λεπτά και προσθέτουμε το χυμό και τον πελτέ ντομάτας, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και 1 ½ φλιτζάνι νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσει, αλλά ανακατεύουμε συνέχεια γιατί κολλάει. Όταν έχει απορροφήσει τα υγρά του και έχει τη μορφή που έχει το ριζότο, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε ωμό το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρουμε. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή προσθέτουμε τριμμένο τυρί.</span></p>
<p><span><br /></span></p>
<p><span>Πηγή: neadiatrofis.gr</span></p>

Σχετικά άρθρα