Αίμα στα κόπρανα - Ποιες είναι οι συνηθέστερες αιτίες; thumbnail

Γιώργος, 38 ετών

Αίμα στα κόπρανα – Ποιες είναι οι συνηθέστερες αιτίες;

ΕΡΩΤΗΜΑ

Τις τελευταίες 2 μέρες παρατηρώ αίμα στα κόπρανα μου, όχι πάρα πολύ, 2 -3 σταγόνες οι οποίες δεν είναι αναμυγμένες με αυτά. Δεν έχω καθόλου πόνους και στο χαρτί υγείας δεν εμφανίζεται που σημαίνει πώς δεν υπάρχει κάποια πληγμή από ζόρισμα ή κάτ εσωτερικό. Δεν υπάρχει σεξουαλικό θέμα, είμαι απόλυτα φυσιολογικός άνδρας για τυχόν απορία από εσάς. Ευχαριστώ και αναμένω την απάντηση σας

 

Στο ερώτημα απάντησε ο Κύριος Τεντολούρης, Παθολόγος


ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Υπάρχουν πολλά αίτια που μπορούν να οδηγήσουν σε κόκκινο αίμα στα κόπρανα, γι’ αυτό καλό είναι στην περίπτωση που παρατηρήσουμε αυτό το σύμπτωμα να αναζητήσουμε τη γνώμη ενός παθολόγου ή ενός γαστρεντερολόγου, που με την κλινική εξέταση ή άλλες πιο ειδικές εξετάσεις (ορθοσκόπηση, κολονοσκόπηση) θα καταλήξει στη σωστή διάγνωση.

Αυτό που περιγράφετε, ειδικά αν είστε νέο άτομο μικρότερο των 50 ετών,  πιθανώς να είναι εσωτερικές αιμορροΐδες.  Οι εσωτερικές αιμορροΐδες δεν προκαλούν συνήθως άλλα συμπτώματα πέραν της ανώδυνης απώλειας  μικρής ποσότητας ανοιχτού κόκκινου αίματος στα κόπρανα, υπό μορφή γραμμών αίματος που επαλείφει τα κόπρανα, ενώ δεν είναι εμφανείς έξω από τον πρωκτό στα πρώτα στάδια. Σε κάθε περίπτωση όμως απώλειας αίματος στα κόπρανα, η εκτίμηση του ατόμου από ιατρό είναι απαραίτητη, τη στιγμή που η αιμορραγία μπορεί να μην οφείλεται μόνο σε αιμορροϊδοπάθεια αλλά και σε κάποιο άλλο σοβαρότερο νόσημα του παχέος εντέρου. 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X