Δώστε ευτυχία στη ζωή σας με 7 απλές πράξεις  thumbnail
Έχουμε μάθει τόσο πολύ να εστιάζουμε στο τελικό αποτέλεσμα, που συχνά ξεχνάμε ότι και η διαδρομή για την επίτευξη ενός στόχου είναι πολύ σημαντική. Μετράει και τόσο η προσπάθεια όσο και η σκληρή δουλειά για να φτάσει κανείς εκεί. Μην τα ισοπεδώνετε όλα επειδή δε φτάσατε ακόμα στο στόχο σας! Εκτιμήστε την προσπάθειά σας και την πορεία σας μέχρι τώρα. Θυμηθείτε ότι δουλεύοντας προσηλωμένα για το στόχο σας θα νιώσετε καλά για τον εαυτό σας, διότι θα κυνηγάτε κάτι που θεωρείτε ότι αξίζει. Αν δεν ισχύει αυτό, δεν υπάρχει λόγος να το παλέψετε

Δώστε ευτυχία στη ζωή σας με 7 απλές πράξεις


Γράφει για το www.boro.gr η  Δρ Λίζα Βάρβογλη, Ph.D Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια (greekpsychologypages.blogspot.gr) 


https://www.facebook.com/lvarvogli .


Πώς να είστε πιο ευτυχισμένοι στη ζωή Συμβουλή 1:

Δημιουργήστε ένα Πλάνο για τον εαυτό σας    

Τι σας ευχαριστεί;  Το κάνετε αρκετά συχνά και σε ικανοποιητικό βαθμό;  Αν όχι, γιατί όχι;  Δημιουργήστε ένα ρεαλιστικό πλάνο και δώστε χρόνο σε αυτό που σας αρέσει: χόμπι, δραστηριότητα, σπορ, οτιδήποτε σας κάνει να αισθάνεστε ευτυχισμένος.

 

Πώς να είστε πιο ευτυχισμένοι στη ζωή Συμβουλή 2:

Τελικός προορισμός: απλώς και μόνο ο στόχος ή η διαδρομή για τον στόχο;

Έχουμε μάθει τόσο πολύ να εστιάζουμε στο τελικό αποτέλεσμα, που συχνά ξεχνάμε ότι και η διαδρομή για την επίτευξη ενός στόχου είναι πολύ σημαντική.  Μετράει και τόσο η προσπάθεια όσο και η σκληρή δουλειά για να φτάσει κανείς εκεί.  Μην τα ισοπεδώνετε όλα επειδή δε φτάσατε ακόμα στο στόχο σας!  Εκτιμήστε την προσπάθειά σας και την πορεία σας μέχρι τώρα.  Θυμηθείτε ότι δουλεύοντας προσηλωμένα για το στόχο σας θα νιώσετε καλά για τον εαυτό σας, διότι θα κυνηγάτε κάτι που θεωρείτε ότι αξίζει. Αν δεν ισχύει αυτό, δεν υπάρχει λόγος να το παλέψετε ή να κάνετε θυσίες για να πετύχετε το στόχο σας.

 

 Πώς να είστε πιο ευτυχισμένοι στη ζωή Συμβουλή 3:

Βάλτε Γύρω σας Θετικούς Ανθρώπους

Αυτό είναι συχνά το πιο δύσκολο κομμάτι του να είναι κανείς ευτυχισμένος!  Δυστυχώς τους συγγενείς μας δεν τους διαλέγουμε και συχνά αποδεικνύονται αρνητικοί άνθρωποι.  Επίσης, υπάρχουν άνθρωποι στον εργασιακό ή τον φιλικό κύκλο του καθενός μας οι οποίοι είναι αρνητικοί… Εσείς από τι είδους ανθρώπων περιστοιχίζεστε; Επιλέξτε να περιτριγυρίζεστε από ευτυχισμένους και θετικούς ανθρώπους και σχέσεις που υπογραμμίζουν τους στόχους που θέλετε να επιτύχετε για εσάς. Αν είστε γύρω από ανθρώπους που είναι ευτυχισμένοι με την συναισθηματική τους κατάσταση, το συναίσθημα θα είναι μεταδοτικό.

 

Πώς να είστε πιο ευτυχισμένοι στη ζωή Συμβουλή 4:

Η αποτυχία είναι αναπόφευκτη

Όταν κάτι πάει στραβά, ή αποτύχετε σε κάτι μην στραφείτε στην αυτολύπηση, την αυτοαμφισβήτηση και το αυτοσαμποτάρισμα.  Είναι στατιστικώς αδύνατο να έχετε συνεχώς αποτυχίες ή συνεχώς επιτυχίες.  Δεχτείτε ότι η αποτυχία είναι αναπόφευκτη και ανθρώπινη.  Οι άνθρωποι που είναι ευτυχισμένοι αποδέχονται τις αποτυχίες τους ως εμπειρίες μάθησης και συνεχίζουν.

 

Πώς να είστε πιο ευτυχισμένοι στη ζωή Συμβουλή 5:

Εκτιμήστε όσα έχετε

Μήπως θεωρείτε δεδομένους τους αγαπημένους σας ανθρώπους, τα ωραία πράγματα και καταστάσεις στη ζωή σας;  Μην  υποτιμάτε τίποτα! Αφιερώστε μερικά λεπτά κάθε μέρα για να σκεφτείτε τις όμορφες καταστάσεις, τα ωραία πράγματα, τις εμπειρίες, τους ανθρώπους, τα παιδιά, τα κατοικίδια που είναι μέρος της ζωής σας. Αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα θα σας δώσουν την ευκαιρία να επικεντρωθείτε στα θετικά  πράγματα της ζωής σας και θα σας αλλάξουν τη διάθεση στις κακές μέρες.

 

Πώς να είστε πιο ευτυχισμένοι στη ζωή Συμβουλή 6:

Δώστε στον εαυτό σας τη σημασία που του αξίζει.

Με αυτή την φράση στο μυαλό πρέπει κάθε μέρα να κάνετε στον εαυτό σας ένα δώρο, ένα κομπλιμέντο, ένα γεύμα, ή λίγο χρόνο παραπάνω μόνοι σας. Πάντα υπάρχουν τρόποι να βάλετε τον εαυτό σας σε καλύτερη διάθεση!

 

Πώς να είστε πιο ευτυχισμένοι στη ζωή Συμβουλή 7:

Το μεγαλύτερο μυστικό για την Ευτυχία…

Η ευτυχία σχετίζεται με τη φροντίδα του εαυτού και την υγεία.  Φροντίζοντας την υγεία σας είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να νιώθετε ευτυχισμένοι. Διατηρώντας σωστό βάρος, το υγιεινό φαγητό, η κίνηση και η άσκηση όλα φαίνεται να επιδρούν στην καλή διάθεση.  Την επόμενη φορά που νιώθετε ‘down’ βγέστε έξω για γρήγορο περπάτημα.  Θα διαπιστώσετε ότι η διάθεσή σας θα βελτιωθεί άμεσα.  Ο λόγος;  Η φυσική δραστηριότητα απελευθερώνει ενδορφίνες, τις ορμόνες της ευτυχίας.

 

 

 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X