Σεξ: Η Νο1 λύση για να ξεχάσεις προβλήματα και στενοχώριες!

Ολοένα περισσότεροι άνθρωποι παραδέχονται ότι το άγχος, η θλίψη και η στενοχώρια για όσα συμβαίνουν, επηρεάζουν τον ψυχισμό μας και τις εκφάνσεις της καθημερινότητάς μας. Από την εργασία μέχρι το… κρεβάτι μας.

Πράγματι, ζούμε σε ένα περιβάλλον καταθλιπτικό και με την οικονομία να καταρρέει. Ωστόσο, πριν από την οικονομία και τους αριθμούς, βρίσκεται ο ίδιος ο άνθρωπος.

Ας αγκαλιαστούμε και ας κάνουμε έρωτα!

Καθένας από εμάς πρέπει να αγωνιστεί για να επιβιώσει με το φίλο του, το σύντροφό του, την οικογένειά του, τη σχέση του. Πρέπει να σκεφτεί  τις λύσεις που μπορεί να δώσει, πριν παραδώσει τα όπλα και πει «δεν έχω καμία διάθεση για τίποτα…».

Είναι φυσιολογικό  λοιπόν, παρά τα όσα διαδραματίζονται γύρω μας να πούμε στον σύντροφό μας «έλα αγάπη μου, ας ξεχαστούμε λίγο, ας αγκαλιαστούμε, ας κάνουμε έρωτα και κάτι θα γίνει»;

Τι μας προσφέρει αυτή η στάση;

Όσο παράξενο και αν ακούγεται, ακριβώς αυτό πρέπει να κάνουμε. Πρέπει να ξεχάσουμε για λίγο την κατάσταση, να βγει από το μυαλό μας γιατί αυτή η παρατεταμένη αγωνία με θλίψη θα μας σκοτώσει. Κι είναι σημαντικό να ξεχάσουμε τι συμβαίνει γύρω μας έστω την ώρα της ερωτικής πανδαισίας.

Εκτός του ότι μας φέρνει πιο κοντά με τον σύντροφό μας, μας δημιουργεί και αμυντικούς μηχανισμούς. Είναι ενδεικτικό ότι στη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης είναι σαν να έχει κάνει κάποιος εκατό ασκήσεις κατά του στρες. Για σκεφτείτε το αντίστροφα: Αν μας καταβάλλει ο πανικός, τι θα γίνει;

Κάθε άνθρωπος μπορεί να βρει λύση και κάθε ομάδα, μικρή ή μεγάλη, μπορεί να βρει ιδέες. Θα υπάρξουν λύσεις και μέσα από αυτή την κρίση θα γεννηθούν ιδέες και θα δημιουργηθούν και νέες συνθήκες.

Έτσι θα… νικήσεις τον θάνατο

Η πρώτη αντίδραση είναι ότι κλείνονται στον εαυτό τους, φοβούνται και δεν θέλουν να εκφραστούν. Η δεύτερη αντίδραση όμως είναι να μιλήσουν, να επικοινωνήσουν, να ρωτήσουν και προπαντός να ερωτευθούν. Αυτό είναι εξάλλου, και το μόνο… αντίδοτο απέναντι στο θάνατο, και απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα που ζούμε.

Βεβαίως, να φάμε, να διασκεδάσουμε, να κάνουμε έρωτα. Τα ελάχιστα μπορούμε να τα βρούμε για να φάμε και να πιούμε ή να ακούσουμε μια ωραία μουσική. Ας μην τα εγκαταλείψουμε αυτά τα εφόδια που είναι τα ελάχιστα που μας έδωσε η ανθρώπινη φύση. Αυτά είναι υγιή και ιερά πράγματα και πρέπει να τα προφυλάξουμε.

Κώστας Κωνσταντινίδης
Χειρουργός – Ουρολόγος
Πρόεδρος στην Εταιρεία Μελέτης της Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ξύλο στο σεξ: Αρέσει στις γυναίκες;

Έτσι, θα του «ξυπνήσεις» την όρεξη για σεξουαλική επαφή

Γιατί ονειρεύεται ότι κάνει σεξ με άλλη γυναίκα;

Τι σκέφτονται οι γυναίκες όταν ο άνδρας «τελειώνει» γρήγορα;

Εσύ πόσες φορές σκέφτηκες σήμερα το σεξ;

Σχετικά άρθρα