Διάδρομος: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τον βασιλιά των οργάνων γυμναστικής! thumbnail
Ο διάδρομος είναι αδιαμφισβήτητα ο βασιλιάς των οργάνων αερόβιας γυμναστικής τόσο στο χώρο του γυμναστηρίου όσο και στο σπίτι! Πώς επιλέγεις όμως και τι προσέχεις;

Διάδρομος: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τον βασιλιά των οργάνων γυμναστικής!

Ο διάδρομος είναι αδιαμφισβήτητα ο βασιλιάς των οργάνων αερόβιας γυμναστικής τόσο στο χώρο του γυμναστηρίου όσο και στο σπίτι! Λογικό, αφού αποτελεί μια σίγουρη επιλογή καλής φυσικής κατάστασης και καύσης θερμίδων και λίπους, γυμνάζοντας παράλληλα όλο το σώμα και κυρίως τα πόδια. Το βασικό χαρακτηριστικό του είναι η κίνηση που προσφέρει, η οποία προσομοιάζεται με τη φυσική κίνηση του σώματός, δηλαδή το περπάτημα ή το τρέξιμο, με αποτέλεσμα να αποφεύγονται τραυματισμοί. Τέλος, προσφέρει μεγάλη ποικιλία προγραμμάτων ανάλογα με το στόχο σου. Πώς επιλέγεις και τι προσέχεις;● Βάρος χρήστη: προσέχεις να επιλέγεις διάδρομο, ο οποίος μπορεί να ανταποκριθεί στο βάρος σου.


● Ιμάντας: όσο μεγαλύτερο είναι το πάχος του ιμάντα τόσο μεγαλύτερη είναι η αντοχή του στο χρόνο. Καλό είναι να μην είναι μικρότερο από 1,6mm.


● Ανεμιστήρας: η παρουσία του στην κονσόλα εξασφαλίζει μεγαλύτερη διάρκεια άσκησης χωρίς αίσθημα δυσφορίας.


● Αντικραδασμικό δάπεδο: η ύπαρξη του σου εξασφαλίζει άσκηση χωρίς τραυματισμούς στα γόνατα, στη μέση και στις αρθρώσεις με αποτέλεσμα την αύξηση της διάρκειας της άσκησης.


● Κύλινδροι κύλισης: όσο μεγαλύτεροι είναι οι κύλινδροι κύλισης τόσο αυξάνεται η ροπή και βελτιώνεται η αντοχή του διαδρόμου. Τα μεγέθη ποικίλλουν κυρίως μεταξύ 16mm έως 70mm.


● Κλίση & ταχύτητα: επιλέγεις διάδρομο με μεγάλο εύρος επιλογής κλίσης και ταχύτητας, ακόμα και αν τη στιγμή της αγοράς η αντοχή σου είναι σε χαμηλό επίπεδο, διότι μετά από λίγο καιρό προπόνησης θα βελτιωθεί σε σημαντικό βαθμό και θα θέλεις πιο έντονο πρόγραμμα άσκησης.


● Οθόνη: μια πλήρης οθόνη σε πληροφορεί διαρκώς για την ταχύτητα, την απόσταση, τις θερμίδες αλλά και τους καρδιακούς σου παλμούς, φέρνοντάς σου ένα βήμα πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα.


● Μέτρηση καρδιακών παλμών: όταν παρέχεται αυτή η μέτρηση σου βοηθάει να έχεις τον έλεγχο του σώματός σου και να μην ξεπερνάς τα όρια της αντοχής σου.


● Κάθετη αναδίπλωση: πολύ χρήσιμη δυνατότητα καθώς σου παρέχει μεγάλη εξοικονόμηση χώρου.


● Εγγύηση: απαραίτητη προϋπόθεση για την αγορά ενός διαδρόμου είναι η ύπαρξη εγγύησης, έτσι ώστε να σοθ παρέχεται η απαραίτητη τεχνική υποστήριξη.


Συμβουλή: Για την καλύτερη λειτουργία του διαδρόμου σου είναι απαραίτητη η τακτική λίπανση του ιμάντα. Μια ικανοποιητική συχνότητα είναι κάθε 20 ώρες λειτουργίας.


Πλεονεκτήματα διαδρόμου


● Καιρικές συνθήκες: με τη χρήση διαδρόμου δεν επηρεάζεσαι από τις εξωτερικές καιρικές συνθήκες, καθώς γυμνάζεσαι από την άνεση του σπιτιού σου.


● Δυνατότητα επιλογής: επιλέγεις τόσο την ταχύτητα όσο και την κλίση που επιθυμείς, καθορίζοντας μόνοι σου την ένταση της άσκησης.


● Σταθερότητα: μπορείς να διατηρήσεις την ταχύτητα που επιλέγεις και επομένως να σταθεροποιήσεις τους παλμούς σου.


● Ενδυνάμωση μυών: η χρήση διαδρόμου οδηγεί στην εκγύμναση των μυών των κάτω άκρων, των γλουτών και των ραχιαίων.


● Μείωση λιπώδους ιστού: μέσω της έντονης αερόβιας άσκησης οδηγείσαι στην καύση θερμίδων αλλά και λίπους.


● Βελτίωση του καρδιαγγειακού συστήματος: λόγω του σύγχρονου καθιστικού τρόπου ζωής, η καρδιά αποδυναμώνεται και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις καθημερινές απαιτήσεις με ευκολία. Με την τακτική χρήση του διαδρόμου όμως το καρδιαγγειακό σύστημα βελτιώνεται και παράλληλα αποφεύγονται σε μεγάλο βαθμό κάρδιο-αναπνευστικά προβλήματα.


● Αποφυγή τραυματισμών: όταν ο διάδρομος είναι εξοπλισμένος με αντικραδασμικό δάπεδο, αποφεύγονται τραυματισμοί των αρθρώσεων και της μέσης, οι οποίοι με το περπάτημα ή το τρέξιμο στην άσφαλτο δεν αποφεύγονται.


Χρήσιμες Συμβουλές για αποτελεσματική άσκηση


● Καλό είναι κατά τη διάρκεια της άσκησης να μην κρατάς τις μπάρες διότι ορισμένα μέρη του σώματος δεν γυμνάζονται.


● Η επανάληψη του ίδιου ακριβώς προγράμματος κάθε φορά που χρησιμοποιείς το διάδρομο δεν σε οδηγεί στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Καλό είναι να αλλάζεις τόσο την ένταση όσο και την κλίση για να μεγιστοποιείς την καύση θερμίδων.


● Δεν ακολουθείς πιστά τις ενδείξεις της οθόνης του διαδρόμου για τις θερμίδες που καταναλώνεις κατά τη διάρκεια της άσκησης αν δεν έχεις περάσει τα δικά σου προσωπικά στοιχεία, για να έχεις ακριβή μέτρηση τους.


● Παραμένεις συγκεντρωμένος την ώρα της άσκησης για να διατηρήσεις τόσο την ένταση σταθερή όσο και την καλή στάση του σώματος.


● Δεν παρακολουθείς τηλεόραση την ώρα της άσκησης γιατί χαλάς τη στάση του σώματός σου, με αποτέλεσμα τον πιθανό τραυματισμό σου.


● Οι κραδασμοί στο διάδρομο δημιουργούνται μόνο με το τρέξιμο και όχι με το περπάτημα ή το γρήγορο και έντονο περπάτημα.


● Για να πετύχεις καύση θερμίδων και σωματικού λίπους, πρέπει η διάρκεια της άσκησης να είναι τουλάχιστον 20 λεπτά.


Δες μεγάλη ποικιλία σε όργανα γυμναστικής εδώ


Δες tips και συμβουλές για γυμναστική εδώ


 [fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X