Σούπα με γιαούρτι και αγκιναράκια

<h4>Υλικά</h4>
<ul class="ingredients">
<li class="separator">Για τη σούπα:</li>
<li class="ingredient ingridients-cont"><a href="http://www.toarkoudi.gr/tag/%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B9/">αγγούρι</a> – <span>3 χωρίς φλούδα και σπόρους, κομμάνα σε κομμάτια</span></li>
<li class="ingredient ingridients-cont"><a href="http://www.toarkoudi.gr/tag/%CF%84%CE%B6%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B6%CE%B5%CF%81/">τζίντζερ</a> – <span>1 μικρό κομμάτι (15 γρ.) χωρίς φλούδα</span></li>
<li class="ingredient ingridients-cont"><a href="http://www.toarkoudi.gr/tag/%ce%ba%cf%81%ce%b5%ce%bc%ce%bc%cf%8d%ce%b4%ce%b9-%cf%86%cf%81%ce%ad%cf%83%ce%ba%ce%bf/">κρεμμύδι φρέσκο</a> – <span>1 μόνο το λευκό μέρος</span></li>
<li class="ingredient ingridients-cont"><a href="http://www.toarkoudi.gr/tag/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BF%CF%8D%CF%81%CF%84%CE%B9/">γιαούρτι </a>- <span>300 γρ. στραγγιστό</span></li>
<li class="ingredient ingridients-cont"><a href="http://www.toarkoudi.gr/tag/%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%B9/">λεμόνι</a> – <span>1/2, ξύσμα</span></li>
<li class="ingredient ingridients-cont"><a href="http://www.toarkoudi.gr/tag/%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%81%CE%B4%CE%BF/">σκόρδο</a> – <span>1 σκελίδα</span></li>
<li class="ingredient ingridients-cont"><a href="http://www.toarkoudi.gr/tag/%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B9/">αλάτι</a> -</li>
<li class="ingredient ingridients-cont"><a href="http://www.toarkoudi.gr/tag/%cf%80%ce%b9%ce%ad%cf%81%ce%b9/">πιέρι</a> -</li>
<li class="ingredient ingridients-cont"><a href="http://www.toarkoudi.gr/tag/%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CF%8C%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%BF/">ελαιόλαδο</a> – <span>60 γρ.</span></li>
<li class="ingredient ingridients-cont"><a href="http://www.toarkoudi.gr/tag/%CE%B4%CF%85%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82/">δυόσμος</a> – <span>1/4 ματσάκι</span></li>
<li class="separator">Για το σερβίρισμα:</li>
<li class="ingredient ingridients-cont"><a href="http://www.toarkoudi.gr/tag/%CF%80%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CE%B4%CE%B9/">παξιμάδι</a> – <span>σε χοντρά τρίμματα</span></li>
<li class="ingredient ingridients-cont"><a href="http://www.toarkoudi.gr/tag/%ce%b1%ce%b3%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%ba%ce%b9/">αγκιναράκι</a> – <span>100 γρ. σε λάδι</span></li>
<li class="ingredient ingridients-cont"><a href="http://www.toarkoudi.gr/tag/%CE%B4%CF%85%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82/">δυόσμος</a> – <span>1 κ.σ. φύλλα</span></li>
<li class="ingredient ingridients-cont"><a href="http://www.toarkoudi.gr/%cf%83%ce%bf%cf%8d%cf%80%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%ce%b3%ce%b9%ce%b1%ce%bf%cf%8d%cf%81%cf%84%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b1%ce%b3%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%ba%ce%b9%ce%b1/">σπόρος κολοκύθας</a> – <span>λίγους καβουρδισμένους</span></li>
<li class="ingredient ingridients-cont"><a href="http://www.toarkoudi.gr/tag/%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BA%CE%BF%CE%B2%CE%BF/">μπόυκοβο</a> – <span>1/4 κ.γ.</span></li>
<li class="ingredient ingridients-cont"><a href="http://www.toarkoudi.gr/tag/%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CF%8C%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%BF/">ελαιόλαδο</a> – <span>λίγο έξτρα</span></li>
</ul>
<h4> </h4>
<h4>Εκτέλεση</h4>
<div class="instructions">
<p>Author: Ο chef Ανδρέας Λαγός</p>
<p>Για τη σούπα:<br />Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε, μέχρι να γίνει μια λεία βελουτέ σούπα. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο <strong>γάλα</strong>, για να γίνει πιο ρευστή η σούπα. Αφήνουμε τη σούπα στο ψυγείο <strong>για 1 ώρα τουλάχιστον</strong> να κρυώσει καλά πριν σερβίρουμε.</p>
<p>Για το σερβίρισμα:<br />Μοιράζουμε τη σούπα σε μπολ. Βάζουμε στο κέντρο τις <strong>αγκινάρες</strong>, το <strong>δυόσμο</strong>, τους<strong>σπόρους κολοκύθας</strong>, περιχύνουμε με <strong>λίγες σταγόνες ελαιόλαδο</strong>, λίγο <strong>μπούκοβο</strong> και σερβίρουμε.</p>
<p> </p>
<p>Πηγή: toarkoudi.gr</p>
</div>

Σχετικά άρθρα