Πώς να πλένετε χέρια και γεννητικά όργανα μετά το σεξ (Οδηγίες)  thumbnail
Μήπως εσύ ή ο σύντροφός σου αγνοείτε βασικούς κανόνες σεξουαλικής υγιεινής; Τόσο εσύ, όσο κι εκείνος θα πρέπει οπωσδήποτε να προσέχετε πάντα την καθαριότητα των γεννητικών οργάνων, τόσο πριν όσο και μετά τη σεξουαλική πράξη για την αποφυγή λοιμώξεων

Πώς να πλένετε χέρια και γεννητικά όργανα μετά το σεξ (Οδηγίες)

 


Το σωστό πλύσιμο των γεννητικών οργάνων Ξέρεις πώς γίνεται το σωστό πλύσιμο των γεννητικών οργάνων;


Μήπως εσύ ή ο σύντροφός σου αγνοείτε βασικούς κανόνες σεξουαλικής υγιεινής;  Τόσο εσύ, όσο κι εκείνος θα πρέπει οπωσδήποτε να προσέχετε πάντα την καθαριότητα των γεννητικών οργάνων, τόσο πριν όσο και μετά τη σεξουαλική πράξη για την αποφυγή λοιμώξεων- See more at: http://www.fnews.gr/pos-na-plenete-gennitika-organa-kai-xeria-meta-to-seks-eikones/#sthash.RmycrpAg.dpuf


Για εκείνον: Το πλύσιμο του πέους θα πρέπει να γίνεται, αφού τραβηχτεί προς τα κάτω η πόσθη και αποκαλυφθεί όλη η βάλανος, με άφθονο νερό, ώστε εκτός από την εξωτερική καθαριότητα να απομακρυνθεί και το σμήγμα που μαζεύεται κάτω από την πόσθη και το οποίο προκαλεί έντονη οσμή.Για εσένα: Το σωστό πλύσιμο της ευαίσθητης περιοχής πριν και μετά το σεξ είναι αναγκαίο και στην δικιά σου περίπτωση!


Πρόσεξε μόνο διότι σε αρκετές περιπτώσεις από τον υπερβολικό ζήλο για «απολύμανση» μπορεί να κάνεις περισσότερο κακό παρά καλό, διαταράσσοντας την φυσική χημική ισορροπία του κόλπου σου. Ένα απλό τοπικό πλύσιμο των εξωτερικών γεννητικών οργάνων, με μαλακό σαπούνι και μια απλή κολπική πλύση με σκέτο χλιαρό νεράκι είναι αρκετή για να διατηρήσεις υγιή και καθαρή την ευαίσθητη περιοχή.


Σε καμία περίπτωση μη χρησιμοποιήσεις αρωματικά σαπούνια και αρωματικά υγρά καθαρισμού που επηρεάζουν και καταστρέφουν την ισορροπία του pH του κόλπου και μπορεί να σε κάνει επιρρεπή σε λοιμώξεις όπως μυκητιάσεις, gardenella κ.α. Η χρήση οποιουδήποτε άλλου φαρμακευτικού ή καλλυντικού προϊόντος για κολπικές πλύσεις θα πρέπει να γίνεται μόνο με σύσταση του γιατρού και μόνο για όσο διάστημα χρειάζεται.


Συμβουλές και για τους δύο: * Αν δεν έχετε πρόσβαση σε ντους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υγρά μαντηλάκια για πρόχειρο καθαρισμό της περιοχής και στη συνέχεια να πλυθείτε μόλις επιστρέψετε στο σπίτι. * Χρησιμοποιείστε διαφορετική πετσέτα για το σκούπισμα των γεννητικών οργάνων κι όχι αυτήν με την οποία θα έχετε σκουπίσει τα πόδια, τα μαλλιά και το υπόλοιπο σώμα.


Ιδιαίτερα για τις γυναίκες, το σκούπισμα καλό να είναι να γίνεται ταμποναριστά, ίσα – ίσα για να απορροφηθεί η υγρασία και οπωσδήποτε με καθαρή και στεγνή πετσέτα! * Σε περίπτωση που αποκοιμηθείτε μην πανικοβληθείτε. Ακόμη κι αν περάσουν κάποιες ώρες ή ξεχαστείτε να πλυθείτε κατευθείαν μετά το σεξ δεν θα πάθετε οπωσδήποτε κάτι. Ωστόσο, το ιδανικό είναι να πλένεστε το συντομότερο δυνατό για την αποφυγή κάθε πιθανότητας μολύνσεων.Τα χέρια τα πλύνατε; Έχει σημασία! Ένας άλλος βασικό κανόνα υγιεινής του σεξ που πολλοί αγνοούν είναι το σωστό πλύσιμο των χεριών. Σκέψου πως τα χέρια έχουν την… πρωτοκαθεδρία στο ερωτικό παιχνίδι, οπότε όπως καταλαβαίνεις η καθαριότητά τους επιβάλλεται. Και μπορεί να έχετε πλύνει και οι δύο τα χέρια σας πριν επιδοθείτε σε προκαταρκτικά παιχνίδια, ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως ξεμπερδέψατε για τη συνέχεια.Αν για παράδειγμα κατά τη διάρκεια των προκαταρκτικών παιχνιδιών ή για τις ανάγκες του πρωκτικού ο καλός σου πιάσει με τα δάχτυλά του την περιοχή του πρωκτού, τότε καταλαβαίνεις πως επιβάλλεται να πλύνει τα χέρια του πριν συνεχίσετε με διαφορετικά παιχνίδια. Διότι αν τα δάχτυλά του ή και τα δικά σου έρθουν σε επαφή με την ευαίσθητη περιοχή σου δίχως να έχει προηγηθεί πλύσιμο με σαπούνι τότε υπάρχει μεγάλο ρίσκο για εμφάνιση κάποιας λοίμωξης.


www.fnews.gr/

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X