Κεφτεδάκια με σπαγγέτι και σάλτσα ντομάτας thumbnail
Τα κεφτεδάκια με σπαγγέτι και σάλτσα ντομάτας είναι το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων αλλά την παράσταση έχουν κλέψει εδώ και καιρό η Λαίδη και ο αλήτης στην ομώνυμη ταινία του Ντίσνεΐ.

Κεφτεδάκια με σπαγγέτι και σάλτσα ντομάτας

Τα κεφτεδάκια με σπαγγέτι και σάλτσα ντομάτας είναι το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων αλλά την παράσταση έχουν κλέψει εδώ και καιρό η Λαίδη και ο αλήτης στην ομώνυμη ταινία του Ντίσνεΐ.












 





ΜΕΡΙΔΕΣ

 

Μεριδες



     4





ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

 

 

Χρονος εκτελεσης




 

 

40 λεπτά


 


 




Συστατικά:





1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι Νο 6


 


Για τον κιμά


1 κιλό ανάμεικτος κιμάς


1/2 φλ. τρίμματα ψωμιού
4 κουταλιές ελαιόλαδο


1/2  φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2  φλ. ψιλοκομμένο δυόσμο


1 κ. γλ. μοσχοκάρυδο


2 μεγάλα κρεμμύδια στο μούλτι


αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας


2 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα


 


Για την σάλτσα


2 μεγάλα ψιλοκομμένα κρεμμύδια


4 μεγάλες ντομάτες, κομμένες
1/2 φλ. ζωμός ντομάτας


1/2 φλ. ελαιόλαδο


2 κουταλιές πελτέ ντομάτας


1 φλ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

2 κ. γλ. ζάχαρη


1 κ. γλ. αλάτι
1 κ. γλ. πάπρικα


1 πρέζα κανέλα


1 πρέζα πιπέρι






 




Οδηγίες:



Αναμειγνύουμε τον κιμά, τα τρίμματα ψωμιού, το ελαιόλαδο, το μαϊντανό, το δυόσμο, το μοσχοκάρυδο, το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, το αβγό και ελάχιστο νερό.


Ζυμώνουμε καλά για δέκα λεπτά και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα να δέσουν τα αρώματα.
Πλάθουμε το μείγμα σε σχήμα κεφτέδων και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.



  



Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι να σοταριστεί, τον πελτέ και τις ντομάτες να μαγειρευτούν για λίγο.
Προσθέτουμε τους κεφτέδες, τα μπαχαρικά, την ζάχαρη και το ζωμό της ντομάτας, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να σιγοψηθούν για 30 λεπτά περίπου ελέγχοντας να έχουν πάντα υγρά για να μην κολλήσουν.


 




Βράζουμε τα μακαρόνια με αλάτι σε πολύ νερό τα στραγγίζουμε και τους ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.


Τα σερβίρουμε σε μία πιατέλα και από πάνω ρίχνουμε τα κεφτεδάκια με την σάλτσα και τριμμένο πεκορίνο Αμφιλοχίας ή κεφαλογραβιέρα Κρήτης.


Καλή σας όρεξη!!!


 


Πηγή: gourmed


 


 


 





[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X