Μαρία Παπασπύρου - Η εφέτης απ' τον Πόρο γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης thumbnail
Η Μαρία ή Μάρη Ζεντέλη - Παπασπύρου γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από τον Πόρο. Αποφοίτησε από την Νομική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι παντρεμένη με τον δικηγόρο Κώστα Παπασπύρου. Το 1976 ξεκίνησε να δικηγορεί στην Αθήνα.

Μαρία Παπασπύρου – Η εφέτης απ' τον Πόρο γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης

Η Μαρία ή Μάρη  Ζεντέλη – Παπασπύρου γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από τον Πόρο.


Αποφοίτησε από την Νομική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. 


Είναι παντρεμένη με τον δικηγόρο Κώστα Παπασπύρου.


Το 1976 ξεκίνησε να δικηγορεί στην Αθήνα.


Επτά χρόνια αργότερα (1983) εισήλθε στο δικαστικό κλάδο και διορίστηκε Πάρεδρος των Πολιτικών και Ποινικών Δικαστηρίων.


Το 1985 προήχθη σε Πρωτοδίκη, το 1998 σε Πρόεδρο Πρωτοδικών, το 2004 σε Εφέτη και με το βαθμό αυτό, τον Μάιο του 2008, αποχώρησε από το δικαστικό σώμα για προσωπικούς λόγους.


Στις 11 Νοεμβρίου 1976 διορίστηκε δικηγόρος στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, από τις 19 Σεπτεμβρίου 1983 διορίστηκε ως Πάρεδρος των πολιτικών και ποινικών Δικαστηρίων, στις 12 Οκτωβρίου 1998 προήχθη σε Πρόεδρο Πρωτοδικών και στις 5 Αυγούστου 2004 προήχθη σε Εφέτη. Επί 15 έτη στο Πρωτοδικείο Αθηνών ως Πρωτοδίκης υπηρέτησε σε όλα τα σημαντικά τμήματα όπως Ενοχικό, Εμπορικό, Εμπράγματο, Εφέσεις κατ’ αποφάσεων Ειρηνοδικείων, Μισθώσεις, εκδίδοντας άνω των εκατό (100) πολιτικών αποφάσεων το χρόνο. Παράλληλα συμμετείχε σε συνθέσεις ποινικών δικαστηρίων (Μονομελών και Τριμελών Πλημμελειοδικείων, Μικτών Ορκωτών Δικαστηρίων), τα πρώτα χρόνια ως πάρεδρος και αργότερα ως προεδρεύουσα.Από τις 16/9/1991 μέχρι τις 19/9/1995 υπηρέτησε στο Πρωτοδικείο Αθηνών ως ανακρίτρια, με την οποία ιδιότητα απασχολήθηκε σε σοβαρές υποθέσεις. Το 1998 προήχθη σε Πρόεδρο Πρωτοδικών και τοποθετήθηκε στο Πρωτοδικείο Χαλκίδας και στις 16-9-2004 μετετέθη στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Τον Ιούνιο του 2004 προήχθη σε Εφέτη και τοποθετήθηκε στο Εφετείο Θεσσαλονίκης. Τον Δεκέμβριο του 2004 μετετέθη στο νεοσύστατο Εφετείο Καλαμάτας όπου παρέμεινε μέχρι τον Μάιο του 2007, οπότε και μετετέθη στο Εφετείο Αθηνών, στο οποίο παρέμεινε μέχρι τον Μάιο του 2008. Τέλος, τον Μάιο του 2008 παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους.Κατά τη διάρκεια της διαδρομής της, την τριετία 2011- 2014 (24.2.2011 έως 31.8.2014) διετέλεσε Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης, με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, έχοντας την πλειοψηφία των 2/3 του συνόλου των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η εκεί παραμονή της ολοκληρώθηκε με τη λήξη της θητείας των περιφερειακών αρχών.Κατά τη διάρκεια της θητείας της στην περιφέρεια, ασχολήθηκε με θέματα που αφορούσαν στην έγκαιρη καταπολέμηση της κακοδιοίκησης, στην διασφάλιση της αμεροληψίας των περιφερειακών αρχών και στην βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών και των επιχειρήσεων.Η νέα γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης ανέλαβε επισήμως τα καθήκοντά της την Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2016, στο γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Κηφισίας 1-3 και Λ. Αλεξάνδρας.Η θητεία της έχει διάρκεια πέντε ετών.Στον Πόρο διατηρεί παραθεριστική κατοικία, την οποία επισκέπτεται τακτικά όλο τον χρόνο. Το 2010 ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος Πόρου με τον συνδυασμό του σημερινού Δημάρχου, Γιάννη Δημητριάδη.


[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X