Αληθινή ιστορία: Μού ζητούσε συνεχώς να κάνουμε έρωτα…

Πόσο καλά γνωρίζουμε τον άνθρωπο με τον οποίο μοιραζόμαστε τη ζωή μας; Πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζουμε τις πραγματικές ανάγκες του συντρόφου μας;

Μπορεί η απόσταση στο ζευγάρι να οδηγήσει σε μια εξωσυζυγική σχέση; Ο ψυχολόγος και ψυχοθεραπευτής Alberto Eiguer μας εξιστορεί την ιστορία ενός ζευγαριού που ζήτησε τη συμβουλευτική του θεραπεία.

Γιατί σύναψε εξωσυζυγική σχέση;

«Πριν από καιρό, ένα ζευγάρι γύρω στα σαράντα ήρθε να με δει. Ο Όμηρος, οικονομικός διευθυντής, είχε πρόσφατα παραδεχτεί ότι είχε εξωσυζυγική σχέση με μία χωρισμένη γυναίκα, μητέρα αρκετών παιδιών. Σκεφτόταν να αφήσει τη σύζυγό του Παυλίνα, αλλά ακόμα δεν είχε αποφασίσει.

Η Παυλίνα ήταν απελπισμένη και ήθελε να αποφύγει τον χωρισμό. Ο Όμηρος υποστήριζε πως δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένος από εκείνη γιατί δεν μπορούσε να την κάνει να αλλάξει παρά τις χρόνιες προσπάθειές του. Εκείνη δεν άκουγε, ούτε όταν της ζητούσε πράγματα, ούτε όταν της μιλούσε για τις δυσκολίες του.

Τής ζητούσε συνεχώς να κάνουν έρωτα

Η Παυλίνα από την πλευρά της υποστήριζε πως ο Όμηρος ζητούσε συνεχώς να κάνουν έρωτα, ήταν πανταχού παρών ,«ήξερε τα πάντα» και  «έχωνε την μύτη του παντού». Οι δυο τους είχαν γνωριστεί στο Λύκειο. Εκείνος την αγαπούσε ήδη από τότε, ενώ εκείνη ένιωθε κάποια πράγματα για αυτόν, αλλά ποτέ δεν έβγαιναν μαζί.

Όταν έφτασαν στα 30 τους, συναντήθηκαν ξανά και τότε ανακάλυψε το αληθινό της πάθος για τον Όμηρο. Πλέον τον αγαπούσε, αλλά δεν ήταν πια ερωτευμένη μαζί του και ένιωθε άσχημα που η αγάπη της έσβησε με το χρόνο. Όταν για μερικά χρόνια, η Παυλίνα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την υγεία και τη δουλειά της και ο Όμηρος ήταν πάντοτε εκεί, δίπλα της, να την υποστηρίζει.

Ένιωθε μόνος και πληγωμένος

Όταν ο Όμηρος αποκάλυψε στην Παυλίνα την ύπαρξη της ερωμένης του, η συμπεριφορά της είχε αλλάξει εντελώς. Ήταν πιο τρυφερή, πιο συζητήσιμη, πιο χαμογελαστή. «Οπότε, μπορεί να τα καταφέρει! Γιατί δεν μπορεί να είναι έτσι συνέχεια;», αναρωτιόταν ο Όμηρος.

Μετά από λίγες  εβδομάδες θεραπείας, η ανάλυση εστίασε στο ότι εκείνος ήθελε να… εκπαιδεύσει την Παυλίνα και είναι απαιτητικός προς εκείνη. Ένιωθε μόνος και πληγωμένος από την απόσταση που εκείνη έχει φτιάξει ανάμεσά τους, προκαλώντας ένα ισχυρό αίσθημα εγκατάλειψης.

Εγκατέλειψε την ερωμένη του

Συνειδητοποίησε τώρα πόσο σημαντικό είναι για εκείνον να τον βρίσκει γοητευτικό και να τον θαυμάζει ακόμα. Όσο περισσότερο τον απέφευγε δείχνοντάς του ότι έχει χάσει αυτό το πλεονέκτημα, τόσο περισσότερο είχε ανάγκη να νιώσει πως τον εκτιμά.

Η Παυλίνα περισσότερο νευρίαζε με την υπερβολική του τρυφερότητα, παρά το απολάμβανε. Ένιωθε πώς ο άντρας της δεν μπορούσε να την κατανοήσει. Προς έκπληξη μου, μετά από τρεις μήνες θεραπείας, ο Όμηρος εγκατέλειψε την ερωμένη του.

Το να χάνεις ένα παιδί είναι πόνος για μια γυναίκα

Παράλληλα, η Παυλίνα θυμόταν τις δυσκολίες που είχε στην εγκυμοσύνη, είχε έρθει αντιμέτωπη με αποβολές παιδιών. Γίνεται πολύ συναισθηματική όταν θυμάται πως ο Όμηρος ήταν γεμάτος κατανόηση και την πρόσεχε, εκτός από την τρίτη φορά που αποφάσισε πως δεν θέλει παιδί μαζί της. Αυτό την είχε επηρεάσει πολύ.

Το να χάνεις ένα παιδί είναι πόνος για μια γυναίκα. Το ερώτημα είναι: ο Όμηρος  δεν μπορούσε ή δεν ήξερε πώς να βάλει τον εαυτό του στη θέση της; Εκείνος παραδέχτηκε πως δεν ένιωθε άνετα ούτε με το σώμα του και κυρίως ούτε με της γυναίκας του.

andras sekjoyaliko provlima

Τι πυροδότησε την κρίση στη σχέση τους;

Η κρίση στο γάμο τους πυροδοτήθηκε  από την αποκάλυψη ότι ο Όμηρος έχει εξωσυζυγική σχέση. Αισθανόταν ευτυχισμένος γιατί μπορούσε να δείξει στην Παυλίνα ότι ήταν ικανός να γοητεύσει μια άλλη γυναίκα. Το ότι εκείνη είχε αρκετά παιδιά σίγουρα έπαιξε έναν ρόλο σε αυτό.

Συγχρόνως, όμως, ντρεπόταν να διαλύσει τη μοναδική και σπάνια για αυτόν αγάπη του με την Παυλίνα. Θεωρούσε πως η εξωσυζυγική του σχέση ήταν ένας τρόπος να πει στην Παυλίνα πως έκανε λάθος που ήταν μαζί του τόσο ψυχρή. Όλη τους η ενέργεια καταναλώνονταν με το να προσπαθούν να συνθλίψουν τα επιχειρήματα και την προσωπικότητα του άλλου.

Οι ίδιοι «δηλητηρίασαν» τον δεσμό τους

Η θεραπεία τους έδωσε την ευκαιρία να αναγνωρίσουν και να αποδεχτούν αυτή τη βιαιότητα. Αυτό το ζευγάρι στοιχειώθηκε και διώχθηκε από την παρουσία των πτωμάτων «των νεκρών παιδιών», που δηλητηρίασαν τον μεταξύ τους δεσμό. Κάθε τους σύμπτωμα αντανακλούσε  το κοινό ασυνείδητο.

Η Παυλίνα το εξέφραζε με την άρνησή της για σεξ και ο Όμηρος από την αντίθετη πλευρά, με την υπερδραστηριότητά του, αλλά και με την αίσθηση του ανικανοποίητου, ψάχνοντας μια άλλη γυναίκα για να βρει τη χαμένη του νιότη και χαρά.

Το να γνωρίσουν δύο άνθρωποι καλά ο ένας τον άλλον και το να κατανοήσουν τις ανάγκες τους, είναι τόσο σημαντικό. Έτσι ξεπέρασαν τα προβλήματά τους και κατάφεραν να ζήσουν αρμονικά».

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Έτσι μπορείς να πεις στον σύντροφό σου ότι δεν θες σεξ

Φοβάσαι να… δοκιμάσεις νέα πράγματα; Έτσι θα αποκτήσεις ερωτική αυτοπεποίθηση

Οι 6 πιο ντροπιαστικές καταστάσεις στο σεξ! Σου έχει συμβεί;

Στάσεις για να κάψεις θερμίδες στο σεξ!

Μπορούν όλες οι γυναίκες να κάνουν squirting την ώρα του σεξ;

Ποια είναι τα πιο ερωτικά σημεία που υπάρχουν στο ανθρώπινο σώμα;

Σχετικά άρθρα