Η πιο στιλάτη Μπλάκ Φόρεστ!!

<h3>Υλικά συνταγής</h3>
<p> </p>
<ul class="ingredients">
<li><span><strong>6 φέτες</strong> <span>κέικ σοκολάτα</span></span></li>
<li><span><strong>400 γραμμ. </strong><span>γλυκό βύσσινο με το σιρόπι</span></span></li>
<li><span><strong>500 γραμμ.</strong> <span>κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή</span></span></li>
<li><span><strong>100 γραμμ.</strong> <span>σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη</span></span></li>
<li><span><strong>50 γραμμ. </strong><span>κονιάκ ή λικέρ βύσσινο</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>κακάο για το πασπάλισμα, προαιρετικά</span></span></li>
</ul>
<div>
<div class="time"><strong>Εκτέλεση</strong></div>
<div id="fragment-1" class="news_body">
<p>Βάζουμε το γλυκό βύσσινο σε σουρωτήρι να στραγγίσει καλά. Ζεσταίνουμε ελαφρά το σιρόπι του και προσθέτουμε το αλκοόλ. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Σπάμε σε κομμάτια το κέικ και το βάζουμε σε μπολ. Περιχύνουμε με το σιρόπι. Θα χρησιμοποιήσουμε έξι ποτήρια με πόδι. Σε κάθε ποτήρι βάζουμε σαν βάση λίγο ποτισμένο κέικ με σιρόπι. Βάζουμε 2 κ.σ. χτυπημένη κρέμα, λίγα βύσσινα και επαναλαμβάνουμε στρώση κέικ, κρέμα, βύσσινα. Ισομοιράζουμε την τριμμένη σοκολάτα. Παγώνουμε το γλυκό. Λίγο πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε κακάο, αν θέλουμε.</p>
<p> </p>
<p>Πηγή:argiro.gr</p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα