Δωρεάν ιατρικές επισκέψεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Νόσων thumbnail
Δωρεάν επισκέψεις στο εξειδικευμένο Ιατρείο Σπάνιων Νόσων προσφέρει το Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων.

Δωρεάν ιατρικές επισκέψεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Νόσων

Δωρεάν επισκέψεις στο εξειδικευμένο Ιατρείο Σπάνιων Νόσων προσφέρει το Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων.


Η προσφορά εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής συνεισφοράς του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και αφορά παιδιά που παρουσιάζουν συγγενείς ανωμαλίες, νοητική καθυστέρηση ή μεταβολικό νόσημα που δεν έχει διαγνωστεί σαφώς λόγω σπανιότητας.


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στο τηλέφωνο 210 6862397, τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου, από τις 11:00-14:00 και να κλείσουν το ραντεβού τους.


Το Ιατρείο Σπάνιων Νόσων του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών είναι το πρώτο που ιδρύθηκε στην Ελλάδα, καλύπτοντας ένα μεγάλο κενό που υπήρχε στη χώρα σχετικά με την περίθαλψη των ατόμων με Σπάνιες Νόσους. Λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του Παιδιατρικού Κέντρου στο Μαρούσι, με τη συμμετοχή κορυφαίων ιατρών πολλών παιδιατρικών ειδικοτήτων και υποειδικοτήτων.


Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική σελίδα του προγράμματος των τακτικών εξωτερικών ιατρείων του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών που προσφέρει τη δυνατότητα στους γονείς να κλείνουν εύκολα και γρήγορα το ραντεβού τους με ιατρούς όλων των παιδιατρικών ειδικοτήτων και υποειδικότητων.


Λίγα λόγια για τις Σπάνιες Νόσους


Οι Σπάνιες Νόσοι είναι κατά κανόνα σοβαρές και χρόνιες, προκαλούν αναπηρίες, ενώ ενδέχεται να απειλήσουν ακόμα και τη ζωή των ασθενών. Είναι σημαντικό να σημειωθεί, ότι στην Ελλάδα, υπολογίζεται πως 1 στους 10 πάσχει από κάποια Σπάνια Νόσο.


Σε ποσοστό 50%, η εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων καταγράφεται στην παιδική ηλικία, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία. Ωστόσο, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι πολλοί από τους ασθενείς με Σπάνιες Νόσους μπορούν να ζήσουν φυσιολογικά, εφόσον η ασθένειά τους διαγνωστεί έγκαιρα και αντιμετωπιστεί κατάλληλα.


virus.com.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X