Αλευρομουτζουρώματα την Τσικνοπέμπτη στο Σύνταγμα - Έθιμα από 10 περιφέρειες της χώρας thumbnail
ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Αλευρομουτζουρώματα την Τσικνοπέμπτη στο Σύνταγμα – Έθιμα από 10 περιφέρειες της χώρας

Οι αποκριάτικες δράσεις «Μια μικρή Ελλάδα στην Αθήνα» φέρνουν στο κέντρο της πόλης δέκα περιφέρειες της χώρας, που μας συστήνουν τα πιο αντιπροσωπευτικά ήθη και αποκριάτικα έθιμά τους, μαζί με τοπικούς μεζέδες, χορούς και τραγούδια.


Οι δέκα περιφέρειες θα προβάλλουν τα διασημότερα καρναβάλια τους, από την Τσικνοπέμπτη 3 έως και 6 Μαρτίου, μέσω των πολιτιστικών συλλόγων και φορέων, ενώ παράλληλα θα λειτουργούν περίπτερα, όπου η κάθε περιφέρεια θα έχει την δυνατότητα να προβάλλει τοπικά προϊόντα και γευστικά εδέσματα στους επισκέπτες, τσίπουρα και κρασιά.Αλευρομουτζουρώματα από τη Σκύρο


Απο την πλατεία Συντάγματος θα παρελάσουν μεταξύ άλλων, το περίφημο γαϊτανάκι της Θεσσαλίας, το δρώμενο με τους φανούς στης Δυτικής Μακεδονίας. Το Θρακιώτικο έθιμο του Μπέη, χοροί και μαντινάδες της Κρήτης.


Τα Αλευρομουτζουρώματα από το φημισμένο Καρναβάλι Σκύρου, δρώμενα και χοροί του Νότιου Αιγαίου. Το γαϊτανάκι από τη Θεσσαλία Το εθιμο του Μπέη. Σύμφωνα με την παράδοση, οι υπόδουλοι Θρακιώτες για μια μόνο μέρα μπορούσαν να κάνουν ό,τι ήθελαν τους Τούρκους


Για την εκδήλωση αυτη ο Δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, στο πλαίσιο των Αποκριάτικων εκδηλώσεών τους, συνεργάζονται με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας και το Γραφείο Ισότητας των Φύλων της ΕΝ.ΠΕ. Οι περιφέρειες που θα συμμετάσχουν: Θεσσαλίας, Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Κρήτης, Αν. Μακεδονίας & Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου.
Το πρόγραμμα ξεκινά την Τσικνοπέμπτη απο τις 18:00 με χαιρετισμό του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη και ολοκληρώνεται την Κυριακή 6 Μαρτίου. 
Πηγή: inews

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X