Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Νέα ευρήματα για την προέλευση του ιού του Aids;
Νέα ευρήματα για την προέλευση του ιού του Aids; thumbnail
Οι ερευνητές υποστηρίζουν πως η προέλευση του ιού HIV μπορεί μάλλον να εντοπιστεί εκατομμύρια χρόνια πριν. Ο ιός αυτός, ο οποίος προκαλεί το σύνδρομο της επίκτητης ανοσολογικής ανεπάρκειας, το γνωστό AIDS, έκανε την εμφάνιση του στους ανθρώπους μέσα στον 20 αιώνα, αλλά οι επιστήμονες γνωρίζουν εδώ και πολλά χρόνια την ύπαρξη παρόμοιων  ιών που προσβάλουν τους πιθήκους. Το άρθρο επιμελήθηκε ο Π. Δρέττας, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, Δ/ντής του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών. Σύμφωνα με τα ευρήματα μιας γενετικής μελέτης οι ιοί παρόμοιας δομής με τον HIV, προσβάλουν τις μαϊμούδες και τους  πιθήκους της Αφρικής εδώ και 12 εκατομμύρια χρόνια. Η έρευνα στο πεδίο αυτό μπορεί μια μέρα να οδηγήσει σε μια καλύτερη κατανόηση του HIV και του AIDS. Οι επιστήμονες λοιπόν σήμερα γνωρίζουν ότι ο ιός του AIDS  προσβάλει 34 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως και πως η νόσος εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια του 20 ου αιώνα, όταν ένας ιός παρόμοιας δομής με αυτή του HIV μεταδόθηκε από τους χιμπατζήδες στους ανθρώπους. Η ύπαρξη των παρόμοιων ιών στα πρωτεύοντα θηλαστικά της Αφρικής είναι γνωστή εδώ και χρόνια , αλλά σήμερα πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι τα αποτελέσματα των προηγούμενων μελετών υποτιμούν τη χρονική διάρκεια ύπαρξης των «ξαδελφών» του HIV. Επιστήμονες λοιπόν από διακεκριμένα ερευνητικά κέντρα αναζήτησαν τις γενετικές υπογραφές των ιών αυτών σε έναν αριθμό πρωτογενών θηλαστικών συμπεριλαμβανομένων των χιμπατζήδων , των ουρακοτάγκων και των μακάκων. Οι αλλαγές στα γονίδια που έχουν εξελιχθεί στο ανοσοποιητικό σύστημα των πιθήκων της Αφρικής, δείχνουν ότι οι ιοί αυτοί εμφανίστηκαν 5-16 εκατομμύρια χρόνια πριν. Οι ερευνητές μάλιστα δίνουν στοιχεία σχετικά με το μηχανισμό εξέλιξης των ανοσοποιητικών συστημάτων των συγγενών μας πρωτευόντων, έτσι ώστε να καταπολεμήσουν τη λοίμωξη. Η περαιτέρω έρευνα στο πεδίο αυτό θα βοηθήσει στην κατανόηση του τρόπου λειτουργίας του ιού και οι ερευνητές ελπίζουν μια μέρα η καλύτερη κατανόηση να μεταφραστεί σε θεραπεία.

Νέα ευρήματα για την προέλευση του ιού του Aids;

Οι ερευνητές υποστηρίζουν πως η προέλευση του ιού HIV μπορεί μάλλον να εντοπιστεί εκατομμύρια χρόνια πριν. Ο ιός αυτός, ο οποίος προκαλεί το σύνδρομο της επίκτητης ανοσολογικής ανεπάρκειας, το γνωστό AIDS, έκανε την εμφάνιση του στους ανθρώπους μέσα στον 20 αιώνα, αλλά οι επιστήμονες γνωρίζουν εδώ και πολλά χρόνια την ύπαρξη παρόμοιων  ιών που προσβάλουν τους πιθήκους.

Το άρθρο επιμελήθηκε ο Π. Δρέττας, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, Δ/ντής του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Σύμφωνα με τα ευρήματα μιας γενετικής μελέτης οι ιοί παρόμοιας δομής με τον HIV, προσβάλουν τις μαϊμούδες και τους  πιθήκους της Αφρικής εδώ και 12 εκατομμύρια χρόνια. Η έρευνα στο πεδίο αυτό μπορεί μια μέρα να οδηγήσει σε μια καλύτερη κατανόηση του HIV και του AIDS.

Οι επιστήμονες λοιπόν σήμερα γνωρίζουν ότι ο ιός του AIDS  προσβάλει 34 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως και πως η νόσος εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια του 20 ου αιώνα, όταν ένας ιός παρόμοιας δομής με αυτή του HIV μεταδόθηκε από τους χιμπατζήδες στους ανθρώπους. Η ύπαρξη των παρόμοιων ιών στα πρωτεύοντα θηλαστικά της Αφρικής είναι γνωστή εδώ και χρόνια , αλλά σήμερα πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι τα αποτελέσματα των προηγούμενων μελετών υποτιμούν τη χρονική διάρκεια ύπαρξης των «ξαδελφών» του HIV.

Επιστήμονες λοιπόν από διακεκριμένα ερευνητικά κέντρα αναζήτησαν τις γενετικές υπογραφές των ιών αυτών σε έναν αριθμό πρωτογενών θηλαστικών συμπεριλαμβανομένων των χιμπατζήδων , των ουρακοτάγκων και των μακάκων. Οι αλλαγές στα γονίδια που έχουν εξελιχθεί στο ανοσοποιητικό σύστημα των πιθήκων της Αφρικής, δείχνουν ότι οι ιοί αυτοί εμφανίστηκαν 5-16 εκατομμύρια χρόνια πριν.

Οι ερευνητές μάλιστα δίνουν στοιχεία σχετικά με το μηχανισμό εξέλιξης των ανοσοποιητικών συστημάτων των συγγενών μας πρωτευόντων, έτσι ώστε να καταπολεμήσουν τη λοίμωξη.

Η περαιτέρω έρευνα στο πεδίο αυτό θα βοηθήσει στην κατανόηση του τρόπου λειτουργίας του ιού και οι ερευνητές ελπίζουν μια μέρα η καλύτερη κατανόηση να μεταφραστεί σε θεραπεία.

 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X