Καυτερή Ντοματόσουπα!

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>4 μέτριες ώριμες ντομάτες</li>
<li>1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο</li>
<li>1 φλιτζ. τσαγιού ζωμό λαχανικών (αν έχουμε) ή νερό</li>
<li>1/2 κουτ. σούπας σάλτσα χαρίσα (από βάζο, στα σούπερ µάρκετ στα ράφια με τα εξωτικά προϊόντα και σε καταστήµατα με ασιατικά προϊόντα) ή 1 πιπερίτσα τσίλι ή λίγο μπούκοβο</li>
<li>ψιλοκομμένος βασιλικός φρέσκος ή ξερός, κοπανισμένος</li>
<li>αλάτι</li>
</ul>
</div>
</div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span> Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση και τις βάζουμε σε ένα ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω. Τις αλείφουμε με το ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για 10 λεπτά.</p>
<p>Αποσύρουμε από το φούρνο και πολτοποιούμε στο μπλέντερ τις ντομάτες μαζί με το ζωμό λαχανικών (ή το νερό), τη σάλτσα χαρίσα (ή το τσίλι ή το μπούκοβο) μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Πασπαλίζουμε με το βασιλικό και το αλάτι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.</p>
</div>
<p>Πηγή:gastronomos.gr</p>

Σχετικά άρθρα