Το πλεονέκτημα του one night stand που (ίσως) δεν γνωρίζατε!

Οι εφήμερες σχέσεις και τα one night stand είναι για πολλούς κατακριτέες σαν… δραστηριότητες, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε μια εποχή σεξουαλικής απελευθέρωσης.

Στον αντίποδα, Αμερικανοί ερευνητές απενοχοποιούν το one night stand, δηλώνοντας πως έχει και ένα… κρυφό πλεονέκτημα. Σύμφωνα με έκθεση που προέκυψε από το National Marriage Project, σχεδόν το ένα τρίτο των παντρεμένων ζευγαριών είχε αρχικά περιστασιακή σχέση.

Πολύχρονη η έρευνα

Το National Marriage Project ξεκίνησε να πραγματοποιείται από το 1997 από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Ράτγκερς. Από το 2009, επικεφαλής του πρότζεκτ είναι κοινωνιολόγοι και ψυχολόγοι από το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια.

Στόχος του πρότζεκτ είναι να εξερευνήσει τη σχέση των εμπειριών του ατόμου πριν το γάμο με την ποιότητα του γάμου μακροπρόθεσμα.

Η τελευταία έκθεση βασίστηκε σε δεδομένα που αφορούσαν σε περισσότερους από 1.000 ενήλικες ηλικίας 18 έως 34 ετών. Τα στοιχεία κάλυπταν περίοδο πέντε ετών και κατά το διάστημα αυτό 418 άτομα παντρεύτηκαν.

Πώς το one night stand… οδηγεί σε γάμο;

Το 32% των συμμετεχόντων που παντρεύτηκαν την τελευταία πενταετία δήλωσαν πως αρχικά η σχέση με τον σύζυγο ή τη σύζυγο δεν ήταν σοβαρή.

Όσον αφορά στην ποιότητα του γάμου, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι ήταν χαμηλότερη για το 42% αυτών των ζευγαριών, σε σύγκριση με το 36% των περιπτώσεων όπου το περιστασιακό σεξ οδήγησε σε έναν ευτυχισμένο γάμο.

Πηγή: www.onmed.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Γιατί μια γυναίκα μπορεί να βαρεθεί το σεξ με τον άνδρα της;

Ποια είναι η πιο συχνή σεξουαλική φαντασίωση των γυναικών;

Πότε ο πόνος την ώρα του σεξ είναι σημάδι για να πας στον γιατρό;

Γιατί μια γυναίκα ντρέπεται για το σώμα της όταν κάνει σεξ;

Φοβάσαι να… δοκιμάσεις νέα πράγματα; Έτσι θα αποκτήσεις ερωτική αυτοπεποίθηση

Αληθινή ιστορία: Γυναίκα… μαριονέτα στα χέρια ενός διαστροφικού άντρα

Σχετικά άρθρα