Γεμιστά αγγουράκια με δροσερό τζατζίκι!

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>2 αγγούρια (κατά προτίμηση βιολογικά)</li>
<li>1 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό</li>
<li>1/2 φλιτζ. τσαγιού ξινομυζήθρα ή κατίκι</li>
<li>1/2 φλιτζ. τσαγιού παξιμάδια λαδιού, χοντροκοπανισμένα</li>
<li>1 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου</li>
<li>1/2 φλιτζ. άνηθος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια) ψιλοκομμένος</li>
<li>3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο</li>
<li>αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"> </div>
</div>
</div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span>Πλένουμε τα αγγούρια, αλλά δεν τα καθαρίζουμε. Τα σκουπίζουμε καλά, κόβουμε και πετάμε τις άκρες. Τα κόβουμε σε ροδέλες των 4 – 5 εκ. και με ένα μικρό κουταλάκι αδειάζουμε τα σπόρια από μέσα αφήνοντας όμως τον πάτο, έτσι ώστε να μπορούμε να τα γεμίσουμε.</p>
<p> </p>
<p><strong>Γέμιση:</strong> Σε ένα μπολ ενώνουμε το γιαούρτι, το τυρί, την κρέμα σκόρδου, τον άνηθο, το ελαιόλαδο και το κοπανισμένο παξιμάδι. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.</p>
<p> </p>
<p>Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τις ροδέλες αγγουριού και στολίζουμε με κλωναράκια άνηθου. Περιχύνουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδου.</p>
<p> </p>
<p><span class="bittersweet">Κρέμα σκόρδου</span></p>
<p>Καθαρίζουμε τις σκελίδες από ένα κεφάλι σκόρδο και τις βάζουμε να βράσουν με νερό (το οποίο θα πρέπει ίσα-ίσα να σκεπάζει το σκόρδο). Μόλις μαλακώσει το σκόρδο, το στραγγίζουμε καλά και το πολτοποιούμε στο μπλέντερ με 3 κουταλιές ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και ρίγανη ξερή. Αδειάζουμε το μείγμα σε γυάλινο βαζάκι, το καλύπτουμε μέχρι το χείλος με ελαιόλαδο και το διατηρούμε στο ψυγείο για 10 μέρες.</p>
<p> </p>
<p>Πηγή:gastronomos.gr</p>
</div>

Σχετικά άρθρα