Τηγανιτές Πατάτες Διαίτης

<h3>Υλικά συνταγής</h3>
<p> </p>
<ul>
<li class="ingredient"><span>1/2 κιλό πατάτες</span></li>
<li class="ingredient"><span>3-4 κ.σ. ελαιόλαδο</span></li>
<li class="ingredient"><span>θυμάρι</span></li>
<li class="ingredient"><span>αλάτι χονδρό</span></li>
<li class="ingredient">λίγη πάπρικα γλυκιά</li>
<li class="ingredient"><span>λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για πασπάλισμα</span></li>
</ul>
<p> </p>
<h3>Εκτέλεση συνταγής</h3>
<p> </p>
<ol>
<li><span>Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα τους σε μπόλικο αλατισμένο νερό προσέχοντας να μη λιώσουν.</span></li>
<li><span>Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκρίλ στους 200 βαθμούς κελσίου. Παίρνουμε ένα πυρέξ ή ένα ταψάκι στο οποίο προσθέτουμε  το λάδι και το βάζουμε στο φούρνο να κάψει.</span></li>
<li><span>Βγάζουμε τις βραστές πατάτες από τη κατσαρόλα και τις αφήνουμε στο σουρωτήρι να σουρώσουν από τα νερά τους και να κρυώσουν ελαφρώς. Αφού στραγγίξουν τις καθαρίζουμε από τις φλούδες τους  [αν θέλουμε] και τις κόβουμε σε σχήμα της αρεσκείας μας δηλ. ή μικρές φέτες κυδωνάτες ή μικρά κυβάκια.</span></li>
<li><span>Βγάζουμε το πυρέξ ή το ταψάκι μας από το φούρνο εφ” όσον το λάδι που έχουμε βάλει μέσα έχει κάψει πολύ και βάζουμε μέσα τις κομμένες πατάτες μας. <span> Με ένα κουτάλι θα τις ανακατέψουμε ώστε να πάει παντού το καυτό λάδι και να πιάσουν κρούστα.. Προσθέτουμε το θυμάρι, τη πάπρικα και λίγο χονδρό αλάτι.</span></span></li>
<li><span>Τις βάζουμε στο φούρνο και τις ψήνουμε στην τελευταία σχάρα χωρίς να ανοιγοκλείνουμε την πόρτα για 10΄περίπου,  μέχρι να ροδίσουν καλά, να γίνουν τραγανές  και η όψη τους να θυμίζει τηγανισμένη πατάτα. </span></li>
<li><span>Βγάζουμε από το φούρνο, τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Τις σερβίρουμε ζεστές πασπαλισμένες με ψιλοκομμένο μαϊντανό.</span></li>
</ol>
<p>Πηγή:sintayes.gr</p>

Σχετικά άρθρα