Τι σημαίνει όταν μια γυναίκα φωνάζει την ώρα του σεξ;

Κάθε οργασμός που έχει αποτυπωθεί στα χρονικά στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη συνοδεύεται από μερικά δευτερόλεπτα… ηχορύπανσης. Το ίδιο συμβαίνει λίγο πολύ και στην πραγματική ζωή.

Έτσι «πρέπει» να αντιδράμε όλοι στο σεξ; Μήπως οι φωνές και τα βογκητά εξυπηρετούν κάποιο… απώτερο σκοπό; Δύο Βρετανοί επιστήμονες αναρωτήθηκαν το ίδιο πράγμα και μάλιστα έβαλαν σκοπό να δώσουν και απάντηση.

Οι φωνές υπάρχουν μόνο την ώρα του οργασμού;

Το 2011, η Γκέιλ Μπρούερ από το Πανεπιστήμιο του Κεντρικού Λάνκασιρ και ο Κόλιν Χέντρι από το Πανεπιστήμιο του Λιντς δημοσίευσαν τη μελέτη τους με θέμα τη «συνουσιαστική φώνηση» (copulatory vocalization), όπως ονομάζεται στους επιστημονικούς κύκλους, στην επιθεώρηση Archives of Sexual Behavior.

Στο πλαίσιο της μελέτης, οι δύο ερευνητές ρώτησαν 71 σεξουαλικά ενεργές ετεροφυλόφιλες γυναίκες ηλικίας 18 έως 48 ετών εάν φωνάζουν κατά τη διάρκεια του σεξ και γιατί. Σύμφωνα με τις απαντήσεις των γυναικών, η συνουσιαστική φώνηση δεν συμβαίνει μόνο τη στιγμή του οργασμού.

Γιατί τους αρέσει να αναστενάζουν;

Ποσοστό 66% των γυναικών δήλωσαν ότι αναστενάζουν κατά τη διάρκεια του σεξ για να «βοηθήσουν» τον σύντροφό τους να φτάσει στην κορύφωση, ενώ ποσοστό 87% δήλωσαν ότι παράγουν κάθε είδους ήχους για να τονώσουν την αυτοπεποίθηση του συντρόφου τους.

Ορισμένες από τις γυναίκες δήλωσαν επίσης ότι φωνάζουν και αναστενάζουν για να καταπολεμήσουν τη βαρεμάρα, την κούραση ή τον πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ. «Η συνουσιαστική φώνηση φάνηκε να εκφράζεται κυρίως πριν την ανδρική εκσπερμάτιση ή ταυτόχρονα με αυτή, ενώ ο γυναικείος οργασμός είχε προηγηθεί ήδηκατά τη διάρκεια των προκαταρκτικών», αναφέρει η μελέτη.

Παίζουν… θέατρο;

Βάσει των παραπάνω, θα μπορούσε να πει κανείς ότι οι γυναικείες φωνητικές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του σεξ είναι περισσότερο… θέατρο προς όφελος του άντρα παρά αυθεντική εκδήλωση της γυναικείας ερωτικής ικανοποίησης.

«Δεν υπάρχουν πολλές έρευνες επί του θέματος» σχολιάζει η Κρίστεν Μαρκ από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα, η οποία δραστηριοποιείται ερευνητικά στον τομέα της ανθρώπινης σεξουαλικότητας. «Ωστόσο» συμπληρώνει «βομβαρδιζόμαστε στα ΜΜΕ με εικόνες που υποδεικνύουν ότι τα βογκητά σημαίνουν σεξουαλική απόλαυση, επομένως εύκολα μια γυναίκα θα τα επέλεγε ως στρατηγική προσποίησης».

Οι φωνές είναι δείγμα στρατηγικής;

Βέβαια, οι απόψεις διίστανται για το κατά πόσο η στρατηγική αυτή είναι πραγματικά χρήσιμη. Από τη μία, μια γυναίκα που προσποιείται ότι απολαμβάνει το σεξ δεν βοηθά τον σύντροφό της να καταλάβει τι πραγματικά της αρέσει, όμως από την άλλη αρκετές γυναίκες παραδέχονται ότι φτάνουν μέσω της προσποίησης οργασμού στην πραγματική κορύφωση.

Μάλλον χρειάζεται οι γυναίκες να είναι πιο κατατοπιστικές όταν φωνάζουν και αναστενάζουν κατά τη διάρκεια του σεξ, αυξάνοντας για παράδειγμα την ένταση όταν το απολαμβάνουν πραγματικά.

Πηγή: www.onmed.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Το πλεονέκτημα του one night stand που (ίσως) δεν γνωρίζατε!

Γιατί μια γυναίκα μπορεί να βαρεθεί το σεξ με τον άνδρα της;

Ποια είναι η πιο συχνή σεξουαλική φαντασίωση των γυναικών;

Πότε ο πόνος την ώρα του σεξ είναι σημάδι για να πας στον γιατρό;

Γιατί μια γυναίκα ντρέπεται για το σώμα της όταν κάνει σεξ;

Φοβάσαι να… δοκιμάσεις νέα πράγματα; Έτσι θα αποκτήσεις ερωτική αυτοπεποίθηση

Σχετικά άρθρα