Σαλάτα με φακές, τόνο και κινόα!!

<h3>Υλικά συνταγής</h3>
<p> </p>
<ul class="ingredients">
<li><span><strong>1 φλ.</strong> <span>φακές</span></span></li>
<li><span><strong>1 φλ.</strong> <span>κινόα</span></span></li>
<li><span><strong>1</strong> <span>αγγούρι</span></span></li>
<li><span><strong>1</strong> <span>κόκκινη πιπεριά</span></span></li>
<li><span><strong>1</strong> <span>κίτρινη πιπεριά</span></span></li>
<li><span><strong>1</strong> <span>φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο</span></span></li>
<li><span><strong>1 κ.σ.</strong> <span>μαϊντανό ψιλοκομμένο</span></span></li>
<li><span><strong>3 κ.σ. </strong><span>μαγιονέζα</span></span></li>
<li><span><strong>1 συσκευασία</strong> <span>τόνο σε νερό στραγγισμένο</span></span></li>
</ul>
<div>
<div class="time"><strong>Εκτέλεση</strong></div>
<div id="fragment-1" class="news_body">
<p lang="el-GR"><span style="font-family: Arial, sans-serif;">Αν δεν βρείτε κινόα χρησιμοποιήστε πλιγούρι που θα μουλιάσετε σε νερό για 10'.</span></p>
<p lang="el-GR"><span style="font-family: Arial, sans-serif;">Ξεπλένουμε τις φακές και τις βράζουμε σε λίγο νερό για για 20' σε χαμηλή φωτιά φροντίζοντας να μην παραβράσουν. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Ξεπλένουμε την κινόα τη στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και τη βάζουμε στην κατσαρόλα με δύο φλιτζάνια νερό. Σκεπάζουμε και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15'-20' να μαλακώσει. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Αφαιρούμε τους σπόρους του αγγουριού. Το κόβουμε σε μικρά καρέ. Βάζουμε σε μπολ. Αφαιρούμε κοτσάνι, ίνες και σπόρους από τις πιπεριές και κόβουμε σε μικρά καρέ. Τις βάζουμε στο μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπά υλικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε τη σαλάτα κρύα.</span></p>
<p lang="el-GR"><span style="font-family: Arial, sans-serif;">Πηγή:argiro.gr</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα