«Μου αρέσει πολύ μια κοπέλα αλλά φοβάμαι ότι θα μου ρίξει… άκυρο. Πώς να το χειριστώ;»

Μου αρέσει πολύ μια κοπέλα αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πώς θα ανταποκριθεί αν της μιλήσω και της εκφράσω πώς νιώθω.

Θέλω να απαντήσει θετικά και φοβάμαι την απόρριψη. Είναι πολύ όμορφη εμφανισιακά και εγώ η αλήθεια είναι πως είμαι μέτριος, γενικά και πόσο μάλλον για εκείνη;! Την έχω δει στην καφετέρια που δουλεύω και όλο έρχεται με όμορφους άνδρες.

Ρώτησα κιόλας και συνηθίζει να βγαίνει με πολύ όμορφους άνδρες. Διστάζω τόσο πολύ και φοβάμαι ότι θα μου ρίξει «άκυρο». Πώς να της μιλήσω; Πώς να το χειριστώ;

Στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχολόγος – ομαδικός θεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός 

Αγαπητέ αναγνώστη,

Δημιουργείτε μια έντονη αντίθεση μεταξύ εσάς και της γυναίκας που θέλετε. Αναρωτιέμαι τι συναίσθημα σας προκαλεί αυτή η αντίφαση: Φόβο; Ενδιαφέρον; Ερωτισμό; Πώς θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε αυτό το συναίσθημα υπέρ σας σε μια κουβέντα μαζί της;

Το σίγουρο είναι πως «συνταγή» για σίγουρη επιτυχία δεν υπάρχει, όσο και αν θα θέλαμε όλοι κάτι τέτοιο. Επίσης, είναι σημαντικό να βρείτε ένα σημείο της, στην εμφάνιση, στον χαρακτήρα, σε οτιδήποτε που να μην είναι ιδανικό. Πάνω σε αυτό ίσως είναι ευκολότερο να νιώσετε πως μπορείτε να την πλησιάσετε, να δημιουργήσετε μια οικειότητα.

Και να θυμάστε πως η εξωτερική εμφάνιση μπορεί να παίζει σημαντικό ρόλο αλλά δεν είναι καθοριστική. Εξάλλου, λειτουργεί προς όφελός σας πως βγαίνει με όμορφους άνδρες καθώς σημαίνει πως δεν έχει βρει αυτόν που θα τη συγκινήσει ώστε να μείνει μαζί του. Και η εμφάνιση δεν προσφέρει τα πάντα. Σε μια σχέση έχει σημασία η ποιότητά της, εξάλλου.

aporripsh-shesh

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Δεν μου αρέσει να κάνω στοματικό έρωτα στο αγόρι μου. Πώς να το αποφύγω… κομψά;

Δεν ξέρω αν μου αρέσει η σχολή που σπουδάζω: Τι κάνω;

Πώς μπορώ να τα έχω καλά με τον εαυτό μου όταν κάνω κάτι που δεν μου αρέσει;

Σχετικά άρθρα