Ποιο φρούτο έχει περισσότερη βιταμίνη C ακόμη και από τα πορτοκάλια

<div class="itemIntroText">
<p style="text-align: justify;"><strong>Μία από τις υπερτροφές που ακούμε τελευταία, είναι και το γκότζι μπέρι, που μας έρχεται από τα βάθη της Ανατολής.</strong></p>
</div>
<div class="itemFullText" style="text-align: justify;">
<p>Το γκότζι μπέρι ευδοκιμεί στις περιοχές της <strong>Κίνας</strong> από την αρχαιότητα (οι πρώτες αναφορές μιλάνε για το 2800 π.Χ.) και είναι γνωστό ως <strong>το φρούτο της μακροζωίας και της ευεξίας</strong>. Γι αυτό άλλωστε αποτελεί έναν περιζήτητο καρπό εξαιτίας των ευεργετικών του ιδιοτήτων στον ανθρώπινο οργανισμό.</p>
<p>Πρόκειται για ένα <strong>μικρό κόκκινο μούρο,</strong> το οποίο φαίνεται να έχει να περιέχει <strong>περισσότερη βιταμίνη C από τα πορτοκάλια</strong>, <strong>περισσότερη Β-καροτίνη από τα καρότα</strong> και <strong>περισσότερο σίδηρο από τις μπριζόλες.</strong></p>
<p>Σκεφτείτε το σαν παράδειγμα στην καθημερινότητά μας. Πόσες φορές οι μητέρες δε μας λένε να πιούμε ένα χυμό πορτοκάλι για να πάρουμε τη βιταμίνη C ή να φάμε μια μπριζόλα για να βελτιώσουμε τα αποθέματα σιδήρου στον οργανισμό μας; Οπότε αναλογιστείτε ότι το γκότζι μπέρι έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά από τροφές που τις θεωρούμε πλούσιες!</p>
<p>Επιπροσθέτως, πρόσφατα το γκότζι μπέρι έλαβε την πρώτη θέση στην <strong>κλίμακα ORAC</strong>, που αποτελεί ένδειξη της<strong> αντιοξειδωτικής δύναμης των τροφών</strong>.</p>
<p>Επίσης πολλοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το εκχύλισμα γκότζι μπέρι βοηθά στην υγεία του εγκεφάλου και προστατεύει από χρόνια νοσήματα και ασθένειες όπως το <strong>αλτσχάιμερ </strong>και<strong> άνοια.</strong></p>
<p>Φαίνεται εξάλλου να μας ωφελεί, βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος, προσφέροντας μια προστατευτική δράση έναντι<strong> σε ασθένειες των νεφρών,</strong> βελτιώνει την όραση λόγω της ζεαξανθίνης, αλλά και τη <strong>δυσκοιλιότητα</strong> λόγω της αυξημένης περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες. Επίσης του αποδίδονται <strong>αντικαρκινικές ιδιότητες</strong> εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητάς του σε πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά, τα οποία προστατεύουν έναντι στις γονιδιακές μεταλλάξεις!</p>
<p>Βέβαια, δεν γίνεται να παραβλεφθεί και το γεγονός ότι το γκότζι μπέρι είναι πλούσιο σε αμινοξέα, φυτικές ίνες, βιταμίνη Ε, σύμπλεγμα βιταμινών Β καθώς και<strong> ζεαξανθίνη, ψευδάργυρο, ασβέστιο και φώσφορο!</strong></p>
<p>Όσον αφορά τις θερμίδες: 100 γραμμάρια μεταποιημένου γκότζι μπέρι έχουν περίπου 370 θερμίδες.</p>
<p><em><strong>Ομάδας Logodiatrofis.gr</strong></em></p>
</div>
<div style="overflow: hidden; color: #000000; background-color: #ffffff; text-decoration: none; text-align: justify;"> </div>

Σχετικά άρθρα