Οι διαφορές άνδρα και γυναίκας στην απιστία!

ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.

Και οι δυο εξωσυζυγικές μου σχέσεις ξεκίνησαν με πρωτοβουλία των ίδιων των γυναικών. Η μία ήταν μια πολύ απελευθερωμένη γραμματέας. Μικρή σε ηλικία, περίπου 22 ετών. Με προσκάλεσε σε μια ροκ συναυλία και εγώ πήγα. Ήταν χαριτωμένη. Ίσως όχι τόσο ωραία όσο η γυναίκα μου αλλά πολύ διαφορετική. Δεν είχε σχέση, ήξερε ότι είμαι παντρεμένος αλλά ΄θελε να κάνει σχέση μαζί μου. Μου είπε πώς δεν ήταν ανάγκη να διαλύσω το γάμο μου. Δε ζήταγε κάτι τέτοιο. Ποτέ δε μου τηλεφωνούσε στο σπίτι ήταν πολύ διακριτική. Ο λόγος που σταμάτησα να την βλέπω ήταν επειδή το σεξ μαζί της τελικά δεν ήταν τόσο καλό. Γρήγορα άρχισα να βαριέμαι μαζί της…

Η δεύτερη εξωσυζυγική μου σχέση είναι με μια παντρεμένη. Εργαζόταν και αυτή στην ίδια εταιρεία με μένα. Μια μέρα μπήκε στο γραφείο μου και μου είπε: Ήρθα με πρόφαση να μιλήσουμε γι΄αυτή τη αναφορά που πρέπει να συντάξω αλλά… σε βρίσκω αρκετά εκλυστικό και δεν αντέχω να μη στο πω. Το έχεις καταλάβει έτσι δεν είναι; Ήταν και αυτή πολύ διακριτική μιας και δεν ήταν μόνο παντρεμένη αλλά είχε και ένα παιδί. Στην αρχή βρισκόμασταν αραιά και που.Αν μπλεκόταν με τον γάμο μου θα έβαζα αμέσως όρια, θα σταματούσα να τη βλέπω. 

Υποθέτω πως αυτό που κερδίζω είναι η συγκίνηση και το πάθος που μου έλειπε. Η γυναίκα μου είναι και πάλι πιο ωραία αλλά το σεξ με την ερωμένη μου είναι καταπληκτικό! Κάνουμε σεξ με πάθος. Κάνουμε σεξ ακόμα και μέσα στο αυτοκίνητο. Από τα χρόνια της εφηβείας μου είχα να νιώσω τέτοια συγκίνηση. Κάποιες φορές το κάνουμε και μέσα στο γραφείο μου. Εκεί όμως χρειάζεται περισσότερη προσοχή. Εκείνη μου λέει πως την βοηθά η σχέση που έχουμε γιατί όταν η συμπεριφορά του άνδρα της την εκνευρίζει δεν κάθεται να ασχοληθεί πολύ και να καβγαδίσει νιώθει ότι μπορεί να το ανεχτεί και καλύπτει ό, τι της λείπει μαζί μου. Υποθέτω ότι μπορεί να βλέπει τη σχέση μας ως ένα είδος εκδίκησης για τον άντρα της. Δεν ξέρω. 

Νιώθω ενοχές γι΄αυτό που γίνεται και αυτός είναι ένας από τους λόγους που προσπαθώ να αραιώσουμε τις συναντήσεις μας τελευταία. Το ξέρω, προδίδω το γάμο μου. Είναι επικίνδυνο. Έχω σκεφτεί να διακόψω πολλές φορές. Θέλω όμως να υπάρχει κάτι ερωτικό στον ορίζοντα. Όταν πάψει να υπάρχει η συγκίνηση, θα σταματήσω να την βλέπω…

Ο συγγραφέας- ψυχολόγος John Townsend αναλύει.

Αυτή είναι η ιστορία του Τζέικ, ενός πελάτη μου όπως αυτός μου τη διηγήθηκε. Το ερέθισμα που οδηγεί τον Τζέικ στην απιστία φαίνεται να είναι η αίσθηση του διαφορετικού, το πόσο ελκυστικές είναι αυτές οι γυναίκες και κυρίως έχει να κάνει με την απόδοσή τους στο σεξ. Νιώθει ενοχές για την εξωσυζυγική σχέση αλλά όχι αρκετές για να σταματήσει άμεσα. Τα κίνητρα της ερωμένης του είναι προφανή. Θέλει να καλύψει τις ατέλειες του γάμου της, εν μέρη στηρίζονται σε μια απέχθεια που νιώθει για τον σύζυγό της.

Είναι αξιοσημείωτο ότι και οι δυο ερωμένες του Τζέικ ήταν από τη δουλειά και είχαν κατώτερη κοινωνικοοικονομική θέση από εκείνον. Ήταν εκείνες επίσης, που έπαιρναν την πρωτοβουλία να ξεκινήσουν έναν παράνομο δεσμό.

Διάφορες έρευνες δείχνουν επανειλλημένα ότι οι άνδρες είναι πιο πιθανό να δημιουργήσουν εξωσυζυγικές σχέσεις και ότι όσοι δημιουργούν έχουν περισσότερες παράνομες συντρόφους  συγκριτικά με τις γυναίκες.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Τις πιο πολλές φορές μια γυναίκα οδηγείται στην απιστία λόγω ελλείψεων που παρουσιάζει ο γάμος της. Αναζητά εναλλακτικές λύσεις γιατί δεν είναι ικανοποιημένη. Ο άνδρας όμως αναζητά σεξουαλική απόλαυση με διαφορετικές γυναίκες θέλει καινούργιες εμπειρίες. Είπαμε, τις περισσότερες φορές… Ο άνδρας αναζητά την ποικιλία αλλά ταυτόχρονα θέλει να κρατήσει και το γάμο του.

Οι γυναίκες έχουν την τάση να συνδέουν το σεξ με συναισθήματα. περισσότερο από ότι οι άνδρες Είναι πολύ πιο πιθανόν να ερωτευτούν πραγματικά τον παράνομο εραστή τους και να οδηγηθούν σε διαζύγιο.

Κάποιες γυναίκες βέβαια, ισχυρίζονται ότι είναι ικανοποιημένες από το γάμο τους, ότι δε νιώθουν πίκρα ή έχθρα για τους άνδρες τους και βέβαια δε θέλουν να γίνει σοβαρή η σχέση με τον εραστή τους. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση η μοιχεία τις οδηγεί πιο συχνά σε διαζύγιο.  Αυτό ίσως να οφείλεται στο ότι αυτές οι γυναίκες χρησιμοποιούν περισσότερο τη λογική τους και καταπιέζουν το συναίσθημά τους. Στην πραγματικότητα οι περισσότερες αναζητούν μεγαλύτερη συναισθηματική επαφή με τον εραστή. Ή καταπιέζουν τον θυμό που νιώθουν για τον σύζυγο.

Υπάρχει όμως και ένας ακόμα λόγος. Ένας άνδρας είναι λιγότερο πιθανό να ανεχθεί την απιστία της γυναίκας του και όταν την ανακαλύψει επιταχύνει τη διαδικασία του διαζυγίου.

Σχετικά άρθρα