Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια και καπνιστή πανσέτα!

<h3 class="ingredients-header">ΥΛΙΚΑ</h3>
<div class="recipe_ingredients">
<p> </p>
<div>
<p><span>·<span>      </span></span>300γρ. φασολάκια μαυρομάτικα</p>
<p><span>·<span>      </span></span>200γρ. πανσέτα καπνιστή ( ή μπέικον)</p>
<p><span>·<span>      </span></span>2 φρέσκα κρεμμύδια το πράσινο μέρος (ψιλοκομμένο)</p>
<p><span>·<span>      </span></span>1 λεμόνι χυμό και ξύσμα</p>
<p><span>·<span>      </span></span>1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο</p>
<p><span>·<span>      </span></span>½ κ.σ πάπρικα γλυκιά</p>
<p><span>·<span>      </span></span>1 κ.σ δυόσμο ψιλοκομμένο</p>
<p><span>·<span>      </span></span>1 κ.γλ βούτυρο ζωικό</p>
<p><span>·<span>      </span></span>1 κ.σ  <a class="f-link" href="https://www.maggicooking.gr/proion-maggi/maggi-nostimia" rel="nofollow" target="_blank">Nοστιμιά </a><span><span><a class="f-link" href="https://www.maggicooking.gr/proion-maggi/maggi-nostimia" rel="nofollow" target="_blank">MAGGI</a></span></span></p>
<p><span>·<span>      π</span></span>ιπέρι φρεσκοτριμμένο</p>
<p><span>·<span>      </span></span>ελαιόλαδο</p>
<p><span>·<span>      α</span></span>λάτι</p>
<p> </p>
<h3>ΕΚΤΕΛΕΣΗ</h3>
<div class="recipe_execution"><ol>
<li>
<p><span><span>Βάλτε σε μια κατσαρόλα τα φασολάκια και </span><span>γεμίστε με νερό</span><span>, βράστε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν</span><span>. Σουρώστε και ξεπλύνετε </span><span>καλά .</span></span></p>
</li>
<li>
<p><span><span> Βάλτε σε ένα τηγάνι μια κ.σ ελαιόλαδο και απλώστε όσες φέτες πανσέτας </span><span>επιτρέπει το μέγεθος του</span><span>. Βάλτε σε μέτρια φωτιά για να απελευθερωθεί το </span><span>λίπος και σοτάρετε μέχρι να γίνει </span><span>τραγανό. Μεταφέρετε σε απορροφητικό χαρτί. </span></span></p>
</li>
<li>
<p><span>Σκουπίστε το τηγάνι και επαναφέρετε το στην εστί , ρίξτε 1 κ.σ ελαιόλαδο, το σκόρδο και τα φασολάκια, προσθέστε 4 κ.σ νερό, τη <a class="f-link" href="https://www.maggicooking.gr/proion-maggi/maggi-nostimia" rel="nofollow" target="_blank">Νοστιμιά </a><span><span><a class="f-link" href="https://www.maggicooking.gr/proion-maggi/maggi-nostimia" rel="nofollow" target="_blank">MAGGI</a></span></span> και το βούτυρο. Δουλέψτε το για 3 λεπτά στο τηγάνι και αποσύρετε . </span></p>
</li>
<li>
<p><span><span>Τέλος, μέσα στο τηγάνι ρίξτε το μπέικον ψιλοκομμένο, το λεμόνι χυμό και ξύσμα, την πάπρικα, δυόσμο, το φρέσκο κρεμμύδι και </span><span>ελέ</span><span>γξτε το αλάτι. </span></span></p>
</li>
<li>
<p><span><span>Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε ζεστή</span><span>. </span></span></p>
</li>
</ol></div>
</div>
</div>
<p> </p>
<p>maggicooking.gr</p>

Σχετικά άρθρα