Όταν η Αμερική ετοιμαζόταν για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο - Δείτε τις σπάνιες φωτογραφίες με γυναίκες στον αγώνα thumbnail

Όταν η Αμερική ετοιμαζόταν για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο – Δείτε τις σπάνιες φωτογραφίες με γυναίκες στον αγώνα

Οι δεκαετίες του 1930 και του 1940 ήταν μια εποχή ανακατατάξεων για τις ΗΠΑ και τον κόσμο γενικότερα.


Κλονισμένος από την έναρξη της Μεγάλης Υφεσης του 1929, ο κόσμος αντιμετώπισε σύντομα μια μεγαλύτερη καταστροφή με την έναρξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίος διήρκεσε από το 1939 έως το 1945. Παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ δεν ήταν ακόμα επίσημα σε πόλεμο μέχρι το Περλ Χάρμπορ, στις 7 Δεκεμβρίου του 1941, ο παγκόσμιος πόλεμος επηρέαζε αρκετά τη χώρα.


Οι παρακάτω φωτογραφίες, από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου των ΗΠΑ, μας δίνουν μια σπάνια εικόνα της ζωής στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου. Δείχνουν μερικές από τι μεγαλύτερες αλλαγές που επέφερε ο πόλεμος στην Αμερική, όπως η ένταξη των γυναικών στο εργατικό δυναμικό και η ευρεία υιοθέτηση των αεροπορικών και μηχανικών μέσων πολέμου.Η Βιρτζίνια Ντέιβις εργάτρια στο τμήμα συναρμολόγησης εκπαιδεύει έναν νεαρό. Η εκπαίδευση διαρκεί 8 εβδομάδες. Τέξας.Ανταποκρινόμενη στην έκκληση της χώρας για εργατικό δυναμικό, η Ντέιβις βρέθηκε στην ναυτική αεροπορική βάση όπου εργαζόταν και ο σύζυγός της.Δοκιμάζοντας ένα πολυβόλο που μόλις εγκαταστάθηκε σε αεροπλάνο του ναυτικού των ΗΠΑ.Ένας ναύτης στη βάση φοράει ένα νέο είδος προστατευτικού ιματισμού και μάσκα που έχει σχεδιαστεί ειδικά για χρήση σε χημικό πόλεμο.Γεμίζοντας με καύσιμα ένα εκπαιδευτικό αεροπλάνο.Ένα δόκιμος στη βάση.Οι χήρες του Περλ Χάρμπορ εργάζονται για να συνεχιστεί ο αγώνας.Οι κυρίες Eloise και Ellis έχουν οριστεί ως ανώτεροι επόπτες στο τμήμα συναρμολόγησης και επισκευών στη ναυτική βάση Corpus Christi.Μετά από 7 χρόνια στο σώμα ο J.D. Estes θεωρείται παλιός στο σώμα.

Η Irma Lee McElroy μία πρώην υπάλληλος γραφείου ζωγραφίζει με ακρίβεια και πατριωτικό ζήλο. τα αμερικανικά διακριτικά στα φτερά ενός αεροπλάνου.Δόκιμος σε εκπαίδευση.Αεροπλάνο στη βάση του Τέξας.Ο σημαιοφόρος Noressey και ο δόκιμος Thenics σε ένα Grumman F3F-3.Δουλεύοντας με ένα υδροπλάνο.Δόκιμοι στην ναυτική αεροπορική βάση.Οι μηχανικοί πάνω από ένα βομβαρδιστικό A-20 στο Λάνγκλι.Ένα τανκ M-3 και το πλήρωμά του στο Φορτ Νοξ του Κεντάκι.Μία σειρά από τανκ M-4 στο Φορτ Νοξ του Κεντάκι.Ένας νεαρός στρατιώτης των ενόπλων δυνάμεων.Κάνοντας σέρβις σε ένα βομβαρδιστικό A-20.Υπολοχαγός του πολεμικού ναυτικού στο νησί Πάρις στη Νότια Καρολίνα.Ναύτες τελειώνουν την εκπαίδευση στο νησί Πάρις στη Νότια Καρολίνα.
Πηγή: inews

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X