Γαύρος με ντομάτες!

<p><strong>Υλικά</strong></p>
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list">1 κ. γαύρος</li>
<li class="rr_method_list">1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε ροδέλες</li>
<li class="rr_method_list">2 ντομάτες σε ροδέλες</li>
<li class="rr_method_list">1 πιπεριά κέρατο ψιλοκομμένη</li>
<li class="rr_method_list">1 λεμόνι σε ροδέλες</li>
<li class="rr_method_list">2 φύλλα δάφνης σπασμένα σε κομματάκια</li>
<li class="rr_method_list">ελαιόλαδο</li>
<li class="rr_method_list">ρίγανη ξερή</li>
<li class="rr_method_list">δενδρολίβανο ξερό</li>
<li class="rr_method_list">χυμός από ένα λεμόνι</li>
<li class="rr_method_list">1 ποτήρι του κρασιού νερό</li>
</ul>
<p><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<ol class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list">Καθαρίζουμε και πλένουμε τον γαύρο και τον βάζουμε σε ταψί τον έναν δίπλα στον άλλον. Από πάνω βάζουμε εναλλάξ το κρεμμύδι, τη ντομάτα και το λεμόνι.</li>
<li class="rr_method_list">Προσθέτουμε την πιπεριά και τη δάφνη.</li>
<li class="rr_method_list">Σε μπωλ ανακατεύουμε το λάδι, το λεμόνι, το δενδρολίβανο και τη ρίγανη και περιχύνουμε το γαύρο. Προσθέτουμε και το νερό και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.</li>
</ol>
<h3>Λίγα μυστικά ακόμα</h3>
<p>Μπορούμε να συνοδεύσουμε το γαύρο με ρύζι μπαμάτι. Η συγγραφέας προτείνει να πιούμε ένα κρασάκι ροζέ από Ξινόμαυρο που δένει το ψάρι με το ρύζι.</p>
<p> </p>
<p>sintagespareas.gr</p>

Σχετικά άρθρα