Ντολμαδάκια γιαλαντζί!

<h3>Τι χρειαζόμαστε:</h3>
<div class="rr_ingredients">
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list">250 γρ. αμπελόφυλλα</li>
<li class="rr_method_list">1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα</li>
<li class="rr_method_list">2 κρεμμύδια τριμμένα</li>
<li class="rr_method_list">250 γρ. ρύζι Καρολίνα</li>
<li class="rr_method_list">1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο</li>
<li class="rr_method_list">1/2 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο</li>
<li class="rr_method_list">λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο</li>
<li class="rr_method_list">1 κούπα ελαιόλαδο</li>
<li class="rr_method_list">1 1/4 κούπα βραστό νερό</li>
<li class="rr_method_list">χυμό από 1 1/2 λεμόνι</li>
<li class="rr_method_list">αλάτι, πιπέρι</li>
</ul>
<div>
<h3> </h3>
<h3>Υλικά:</h3>
<div class="rr_im_step">
<div class="rr_im_steptext"><strong>1)</strong>Πλένουμε και ζεματάμε για 2-3 λεπτά τα αμπελόφυλλα.</div>
<div class="clr"> </div>
</div>
<div class="rr_im_step"><br />
<div class="rr_im_steptext"><strong>2)</strong>Ετοιμάζουμε την γέμιση (φρέσκα κρεμμυδάκια, κρεμμύδια, μαϊντανό, άνιθο, δυόσμο, ρύζι, αλάτι, πιπέρι, 1/2 λάδι).</div>
<div class="clr"> </div>
</div>
<div class="rr_im_step"><br />
<div class="rr_im_steptext"><strong>3)</strong>Απλώνουμε ένα φύλλο στο πιάτο μας με τις ίνες από την πάνω πλευρά.</div>
<div class="clr"> </div>
</div>
<div class="rr_im_step"><br />
<div class="rr_im_steptext"><strong>4)</strong>Βάζουμε λίγη γέμιση.</div>
<div class="clr"> </div>
</div>
<div class="rr_im_step"><br />
<div class="rr_im_steptext"><strong>5)</strong>Διπλώνουμε την πάνω πλευρά.</div>
<div class="clr"> </div>
</div>
<div class="rr_im_step"><br />
<div class="rr_im_steptext"><strong>6)</strong>Διπλώνουμε τα πλαϊνά.</div>
<div class="clr"> </div>
</div>
<div class="rr_im_step"><br />
<div class="rr_im_steptext"><strong>7)</strong>Τυλίγουμε ελαφρά.</div>
<div class="clr"> </div>
</div>
<div class="rr_im_step"><br />
<div class="rr_im_steptext"><strong>8)</strong>Καλύπτουμε τον πάτο της κατσαρόλας μας με λίγα αμπελόφυλλα και τοποθετούμε τα ντολμαδάκια το ένα δίπλα στο άλλο σε σειρές.</div>
<div class="clr"> </div>
</div>
<div class="rr_im_step"><br />
<div class="rr_im_steptext"><strong>9)</strong>Προσθέτουμε το νερό, το υπόλοιπο λάδι και τον χυμό λεμονιού, καλύπτουμε με ένα πιάτο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγοβράζουμε.</div>
</div>
</div>
</div>
<p> </p>
<p> </p>
<p>sintagespareas.gr</p>

Σχετικά άρθρα