Ζεστή πατατοσαλάτα με πιπεριές Φλωρίνης!

<h3>Υλικά συνταγής</h3>
<p> </p>
<ul class="ingredients">
<li><span><strong>1 κιλό </strong><span>πατατούλες μικρές ολόκληρες (με τη φλούδα τους)</span></span></li>
<li><span><strong>2 κ.σ. </strong><span>χυμό λεμόνι</span></span></li>
<li><span><strong>2 κ.σ. </strong><span>ξίδι</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>νερό</span></span></li>
<li><span><strong>1/2 φλιτζ. </strong><span>ελαιόλαδο</span></span></li>
<li><span><strong>2 </strong><span>φρέσκα κρεμμυδάκια με τα πράσινα φύλλα τους, ψιλοκομμένα</span></span></li>
<li><span><strong>2 κ.σ. </strong><span>μαϊντανό ψιλοκομμένο</span></span></li>
<li><span><strong>2 κ.σ. </strong><span>άνηθο ψιλοκομμένο</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>Αλάτι</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>Φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></span></li>
<li><span><strong>3 κ.σ. </strong><span>μουστάρδα Dijon</span></span></li>
<li><span><strong>2 </strong><span>πιπεριές Φλωρίνης (έτοιμες) καλά στραγγισμένες, κομμένες σε λεπτές λωρίδες</span></span></li>
</ul>
<div>
<div class="time"><strong>Εκτέλεση</strong></div>
<div class="time"><strong><br /></strong></div>
<div id="fragment-1" class="news_body">
<div>Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τρίβουμε τη φλούδα τους. Τις κόβουμε σε φέτες πάχους περίπου 2 εκ. Βράζουμε αλατισμένο νερό, τις ρίχνουμε μέσα και τις αφήνουμε για περίπου 8΄-10΄, να μαλακώσουν. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ. </div>
<div> </div>
<div>Σε μπολ βάζουμε το αλάτι, το πιπέρι, το ξίδι, το λεμόνι και το νερό κι ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τη μουστάρδα κι ανακατεύουμε. Τέλος, λίγο λίγο, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, χτυπώντας τη βινεγκρέτ με σύρμα, να πυκνώσει. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και το μαϊντανό κι ανακατεύουμε καλά.</div>
<div> </div>
<div>Όταν μαλακώσουν οι πατάτες, με προσοχή να μην τις λιώσουμε, τις στραγγίζουμε σε σουρωτήρι. Τις αραδιάζουμε σε ταψί απλωτά και τις περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και δεν τις ανακατεύουμε γιατί θα λιώσουν.</div>
<div> </div>
<div>Αφού κρυώσουν, τις μεταφέρουμε σε σαλατιέρα και γαρνίρουμε με τις πιπεριές Φλωρίνης. Οι πατάτες όσο είναι ζεστές ρουφούν τη βινεγκρέτ μέχρι μέσα. Αφού κρυώσουν, τις ανακατεύουμε.</div>
</div>
</div>
<p>argiro.gr</p>

Σχετικά άρθρα