Αρχική / More / Εργασιακά / Εκπαιδευτικός 61 ετών. Μπορώ να συνταξιοδοτηθώ;
Εκπαιδευτικός 61 ετών. Μπορώ να συνταξιοδοτηθώ;  thumbnail
Μία αναγνώστρια μας ρωτά: "Θα ήθελα να ρωτήσω πότε μπορώ να πάρω σύνταξη. Είμαι διορισμένη εκπαιδευτικός στο Δημόσιο από το 1999, έχω από το 1993 μέχρι το 1997 (7χρόνια) ΤΕΒΕ και είμαι 61 ετών. Ευχαριστώ!" Απαντά η Εργατολόγος Μαρία-Μαγδαληνή Τσίπρα Ο χρόνος ασφάλισης σας είναι εξαιρετικά μικρός. Πρακτικά, συνεπώς, θα συνταξιοδοτηθείτε με πλήρη σύνταξη στα67 και με μειωμένη στα 62. Δεδομένου, όμως, ότι η σύνταξη θα είναι πολύ μικρή(λίγος χρόνος δημόσια υπηρεσία και διαδοχική ασφάλιση) προτείνω να παραμείνετε όσο το δυνατόν περισσότερο στην υπηρεσία.

Εκπαιδευτικός 61 ετών. Μπορώ να συνταξιοδοτηθώ;

Μία αναγνώστρια μας ρωτά:

“Θα ήθελα να ρωτήσω πότε μπορώ να πάρω σύνταξη. Είμαι διορισμένη εκπαιδευτικός στο Δημόσιο από το 1999, έχω από το 1993 μέχρι το 1997 (7χρόνια) ΤΕΒΕ και είμαι 61 ετών. Ευχαριστώ!”

Απαντά η Εργατολόγος Μαρία-Μαγδαληνή Τσίπρα

Ο χρόνος ασφάλισης σας είναι εξαιρετικά μικρός. Πρακτικά, συνεπώς, θα συνταξιοδοτηθείτε με πλήρη σύνταξη στα67 και με μειωμένη στα 62. Δεδομένου, όμως, ότι η σύνταξη θα είναι πολύ μικρή(λίγος χρόνος δημόσια υπηρεσία και διαδοχική ασφάλιση) προτείνω να παραμείνετε όσο το δυνατόν περισσότερο στην υπηρεσία.

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X