Νηστίσιμα λαζάνια με λαχταριστή μπεσαμέλ!

<p><strong>Υλικά συνταγής </strong><br /><span>16 λαζάνια </span><br /><span>1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο </span><br /><span>1 κιλό μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα </span><br /><span>2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα </span><br /><span>2 συσκευασίες ψιλοκομμένες ντομάτες </span><br /><span>αλάτι, πιπέρι </span><br /><span>λίγο τυρί νηστίσιμο (προαιρετικά) </span><br /><br /><strong>Υλικά για τη νηστίσιμη μπεσαμέλ </strong><br /><span>100 γρ. μαργαρίνη ή λάδι </span><br /><span>100 γρ. αλεύρι </span><br /><span>1 λίτρο γάλα σόγιας ή ζωμός λαχανικών </span><br /><span>λίγο μοσχοκάρυδο </span><br /><span>αλάτι </span><br /><br /><strong>Εκτέλεση </strong></p>
<p><strong></strong><br /><strong>Για τη σάλτσα μανιταριών </strong><br /><span>Ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια</span><br /><span>Αφήνουμε να πιουν τα υγρά τους</span><br /><span>Βάζουμε τα κρεμμύδια και αφήνουμε να μαραθούν</span><br /><span>Προσθέτουμε τις ντομάτες και σιγοβράζουμε για 10′</span><br /><span>Αλατοπιπερώνουμε </span><br /><strong><br />Για τη νηστίσιμη μπεσαμέλ </strong><br /><span>Λιώνουμε τη μαργαρίνη και πασπαλίζουμε με το αλεύρι</span><br /><span>Ψήνουμε ανακατεύοντας με σύρμα για 1′-2′ </span><br /><span>Αποσύρουμε για λίγο την κατσαρόλα</span><br /><span>Σταδιακά και πάντα ανακατεύοντας προσθέτουμε το ζεστό γάλα</span><br /><span>Ξαναβάζουμε στη φωτιά και αφήνουμε να δέσει η κρέμα </span><br /><span>Αλατίζουμε και τρίβουμε μοσχοκάρυδο </span><br /><span>Σε πυρίμαχο βουτυρωμένο σκεύος βάζουμε μια κουταλιά μπεσαμέλ </span><br /><span>Κάνουμε μια στρώση λαζάνια και περιχύνουμε με σάλτσα μανιταριών</span><br /><span>Πασπαλίζουμε με λίγο νηστίσιμο τυρί</span><br /><span>Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά</span><br /><span>Σάλτσα μανιταριών, μπεσαμέλ, τυριά </span><br /><span>Σκεπάζουμε με τα τελευταία λαζάνια </span><br /><span>Περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα νηστίσιμη μπεσαμέλ.</span><br /><span>Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψί </span><br /><span>Ψήνουμε για 25′ στους 180-200ºC,ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15′-20′ επιπλέον, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια</span><br /><span>Αφήνουμε να σταθεί σε σβηστό φούρνο για 10′ για να τραβήξει τα υγρά του – See more at: http://www.imommy.gr/syntages/seasonal/article/6816/nhstisima-lazania-me-ploysia-mpesamel/#sthash.kkTDjO3Y.dpuf</span></p>

Σχετικά άρθρα