Σε ποια ηλικία μειώνεται πολύ η αυτοπεποίθησή μας  thumbnail
Επιστήμονες από τις ΗΠΑ, μελέτησαν επί δεκαετίες 3.617 εθελοντές, οι οποίοι κατά την έναρξη της μελέτης είχαν ηλικία άνω των 25 ετών.

Σε ποια ηλικία μειώνεται πολύ η αυτοπεποίθησή μας

Η αυτοεκτίμησή μας αυξάνεται καθώς μεγαλώνουμε, αλλά μετά τα 60 αρχίζει να μειώνεται _ εκτός κι αν έχουμε γενναίο εισόδημα και καλή υγεία, σύμφωνα με μια νέα μελέτη. 

Επιστήμονες από τις ΗΠΑ, μελέτησαν επί δεκαετίες 3.617 εθελοντές, οι οποίοι κατά την έναρξη της μελέτης είχαν ηλικία άνω των 25 ετών. 

Οπως γράφουν στο τεύχος Απριλίου της «Επιθεώρησης Προσωπικότητας και Κοινωνικής Ψυχολογίας», οι νέοι είχαν τη χαμηλότερη αυτοεκτίμηση, αλλά με το πέρασμα του χρόνου αυξανόταν, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδά της στην ηλικία των περίπου 60 ετών. 

Ωστόσο, οι γυναίκες είχαν κατά μέσον όρο χαμηλότερη αυτοεκτίμηση απ' ό,τι οι άντρες, ανεξάρτητα από την ηλικία τους _ ακόμα και στα 80 ή στα 90 τους, δεν είχαν την αυτοεκτίμηση που είχαν οι άντρες. 

Για λόγους εξάλλου που δεν έχουν αποσαφηνιστεί, όσοι εθελοντές είχαν οικονομική άνεση και ταυτοχρόνως καλή υγεία αργότερα στη ζωή τους, διατηρούσαν την αυτοεκτίμησή τους, ενώ οι υπόλοιποι την έχαναν.


www.real.gr[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X