Σπαράγγια με μπαλσάμικο και παρμεζάνα

<div><strong><span>Πως καθαρίζουμε τα σπαράγγια:</span></strong></div>
<div> </div>
<div><span><span>Κόβουμε με το μαχαίρι 2 εκ. περίπου από τη βάση των σπαραγγιών και το πετάμε. Μ</span>ε το ίδιο ειδικό εργαλείο (peeler) που χρησιμοποιούμε για να ξεφλουδίσουμε πατάτες, απομακρύνουμε τις ίνες (είναι σαν εξωτερική αρκετά λεπτή φλούδα) χωρίς όμως να πειράξουμε το πάνω μέρος, τις τρυφερές κορυφές των σπαραγγιών.<span> </span></span></div>
<div><span><span><br /></span></span></div>
<div>
<div><span><span>*<em>Τα πολύ λεπτά σπαράγγια ίσως να μας δυσκολέψουν λιγάκι, αξίζει βέβαια τον κόπο. </em></span></span></div>
<div><span><span><em>*Δ</em></span><em>ε θα πρέπει να αφήσουμε τα σπαράγγια για μέρες στο ψυγείο, είναι καλύτερα να τα καταναλώσουμε άμεσα. </em></span></div>
<div><span><em><br /></em></span></div>
<div>
<div><strong>Θα χρειαστούμε:</strong></div>
<div> </div>
<div>μισό κιλό λευκά σπαράγγια</div>
<div>1 κ.σ. ελαιόλαδο</div>
<div>1 κ.γλ. ξύδι μπαλσάμικο</div>
<div>σουσάμι</div>
<div> παρμεζάνα τριμμένη</div>
<div> </div>
<div><strong>Πως το κάνουμε:</strong></div>
<div> </div>
<div>Αφού έχουμε καθαρίσει τα σπαράγγια, τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό για 6-7 λεπτά το πολύ. Αφήνουμε να στραγγίσουν και τα βάζουμε σε ένα πιάτο. Ρίχνουμε ξύδι μπαλσάμικο, λίγη τριμμένη παρμεζάνα και σουσάμι (όσο θέλουμε) και είναι έτοιμα. </div>
<div> </div>
<div>Επίσης γίνονται πολύ νόστιμα βρασμένα ή στον ατμό με αλάτι και λεμονάκι. </div>
<span><em><br /></em></span></div>
Πηγή: seasonsinajar.blogspot.gr</div>

Σχετικά άρθρα