Εκμέκ καταΐφι

<div class="ingredients">
<h3 class="label-above stage-title">Υλικά: </h3>
<h3 class="stage-title">για τη βάση</h3>
<ul class="ingredient-list">
<li class="ingredient"><span class="amount">1/2 κιλό</span><span class="name">καταΐφι</span></li>
<li class="ingredient"><span class="amount">250 γρ.</span><span class="name">μαργαρίνη</span></li>
</ul>
<h3 class="stage-title">για το σιρόπι</h3>
<ul class="ingredient-list">
<li class="ingredient"><span class="amount">3 ποτήρια του νερού</span><span class="name">νερό</span></li>
<li class="ingredient"><span class="amount">3 ποτήρια του νερού</span><span class="name">ζάχαρη</span></li>
</ul>
<h3 class="stage-title">για την κρέμα</h3>
<ul class="ingredient-list">
<li class="ingredient"><span class="amount">1 κουτί</span><span class="name">κάστερ πάουεντερ</span></li>
<li class="ingredient"><span class="amount">5 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού</span><span class="name">νερό</span></li>
<li class="ingredient"><span class="amount">1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού</span><span class="name">ζάχαρη</span></li>
</ul>
<h3 class="stage-title">για τη σαντιγί</h3>
<ul class="ingredient-list">
<li class="ingredient"><span class="amount">1 κουτί</span><span class="name">φυτική κρέμα</span></li>
<li class="ingredient"><span class="amount">1 φλιτζάνι του τσαγιού</span><span class="name">ζάχαρη</span><span class="text-after-ingredient">(προαιρετικά)</span></li>
</ul>
<h3 class="stage-title">για το πασπάλισμα</h3>
<ul class="ingredient-list">
<li class="ingredient"><span class="amount">150 γρ.</span><span class="name">καρύδι</span><span class="text-after-ingredient">τριμμένο</span></li>
</ul>
</div>
<div class="instructions">
<h3 class="label-above clearfix">Εκτέλεση: </h3>
<p>Λιώνουμε το βούτυρο και βουτυρώνουμε καλά το μεγάλο ταψί του φούρνου. Ξαίνουμε το καταΐφι πολύ καλά, το βάζουμε στο ταψί και το ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.</p>
<p>Ψήνουμε στους 150°C στον αέρα για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.</p>
<p>Όταν ψηθεί, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.</p>
<p>Στο μεταξύ βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε μία κατσαρόλα, βράζουμε για 8-10 λεπτά και αφήνουμε να χλιαραίνει.</p>
<p>Περιχύνουμε με το χλιαρό σιρόπι το χλιαρό καταΐφι, το σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε 2 ώρες να ιδρώσει.</p>
<p>Στη συνέχεια βάζουμε, μία κατσαρόλα στη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το κάστερ πάουντερ, τη ζάχαρη, το νερό και ανακατεύουμε συνέχεια, μέχρι να πήξει.</p>
<p>Στρώνουμε την κρέμα χλιαρή πάνω στο καταϊφι και αφήνουμε 1 ώρα, μέχρι να κρυώσει εντελώς. Κατόπιν ετοιμάζουμε τη σαντιγί χτυπώντας στο μίξερ τη φυτική κρέμα με τη ζάχαρη.</p>
<p>Μόλις πήξει η σαντιγί, είναι έτοιμη. Την απλώνουμε πάνω στην κρέμα, πασπαλίζουμε με το τριμμένο καρύδι, βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες και μετά σερβίρουμε.</p>
</div>

Σχετικά άρθρα