Σπαγγέτι αλά μαρινάρα

<div class="ingredients">
<div class="ingredients-left">
<h3 class="field-label">Συστατικά:</h3>
<div class="field field-name-field-recipe-ingredients field-type-text-long field-label-hidden">
<div class="field-items">
<div class="field-item even">
<p>300 γρ. γαρίδες<br /> 300 γρ. αχιβάδες, (vongole)  μύδια και στρείδια με το κέλυφος</p>
<p>300 γρ. καλαμαράκια<br /> 1/2 φλ. ελαιόλαδο<br /> 2 σκελίδες σκόρδο<br /> 3 κ.σ. μαϊντανό<br /> 1 κ.γλ. τριμμένη καυτερή πιπεριά<br /> 300 γρ. σουπιές<br /> αλάτι, μαύρο πιπέρι<br /> 1/2 φλ. λευκό κρασί<br /> 500 γρ. σπαγγέτι</p>
</div>
</div>
</div>
</div>
</div>
<h3 class="field-label">Οδηγίες:</h3>
<p>Μια σάλτσα που ανήκει στη βασιλική αυλή των σαλτσών!</p>
<p> </p>
<p>Καθαρίζουμε τα μύδια και τα στρείδια και τα αφήνουμε να μουλιάσουν σε κρύο νερό για μία ώρα.</p>
<p>Κόβουμε τα καλαμαράκια σε ροδέλες κι αφήνουμε τα πλοκάμια ολόκληρα.</p>
<p><strong>Δεν </strong>αποφλοιώνουμε τις γαρίδες.</p>
<p>Ρίχνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε τα μύδια και τα στρείδια για να τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου.</p>
<p><strong>Πετάμε όσα μύδια ή στρείδια δεν έχουν ανοίξει.</strong><br /> <br /> Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε 6 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο, το μαϊντανό και την πιπεριά σε μέτρια φωτιά.</p>
<p>Προσθέτουμε τα καλαμαράκια, τις σουπιές, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να σοταριστούν λίγο, σβήνουμε με το κρασί κι αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.</p>
<p>Προσθέτουμε τις γαρίδες, τα στρείδια και τα μύδια. Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμα.</p>
<p>Αποσύρουμε τη σάλτσα από τη φωτιά και σκεπάζουμε το τηγάνι.</p>
<p>Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό.</p>
<p>Στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα θαλασσινά.</p>
<p>Το ξαναβάζουμε στη φωτιά για 2 λεπτά μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις και στη συνέχεια σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.</p>

Σχετικά άρθρα