Επίδομα θέρμανσης. Κερδίζω 28 λεπτά το λίτρο;

Μάθετε πως θα κερδίσετε την επιστροφή των 28 λεπτών στο λίτρο.

-Ποιοι δικαιούνται το επίδομα θέρμανσης;

Οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης ορίζονται με  βάση εισοδηματικά και περιουσιακά στοιχεία.  Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα δεν πρέπει να ξεπερνά τις 25.000 ευρώ για τον άγαμο και τις 35.000 ευρώ για τον έγγαμο χωρίς παιδιά. Στην περίπτωση ύπαρξης τέκνων το όριο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, ενώ για τις μονογονεϊκές οικογένειες το όριο αποδοχών ορίζεται στις 38.000 ευρώ. Στα περιουσιακά κριτήρια, ορίζεται πως η ακίνητη περιουσία δεν πρέπει να ξεπερνά τις 150.000 ευρώ για τον άγαμο και τις 200.000 για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

-Τι πρέπει να κάνω για να πάρω το επίδομα θέρμανσης;

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis) , ώστε να ενταχθούν στο Μητρώο Δικαιούχων.  Όσοι δεν υποχρεούνται να υποβάλλουν φορολογική δήλωση είναι απαραίτητο να κάνουν μία υπεύθυνη δήλωση κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής τους αίτησης.

-Ποιο είναι το ύψος του επιδόματος θέρμανσης;

Το ποσό που θα λάβει ο κάθε δικαιούχος ως επίδομα θέρμανσης καθορίζεται από τόσο από τα τετραγωνικά μέτρα της κατοικίας του, όσο και από την περιοχή στην οποία αυτή βρίσκεται. Ωστόσο έχει τεθεί ένα ανώτατο και ένα κατώτατο όριο στις τιμές αυτές που ανέρχονται στα 840 και τα 42 ευρώ αντίστοιχα.

Σχετικά άρθρα