Τηγανητά καλαμαράκια

<p><strong>Υλικά</strong></p>
<p class=”ingredient reveal reveal_visible”>  1 κιλό καλαμάρια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες</p>
<p class=”ingredient reveal reveal_visible”><span class=”ingredient-btns”>  </span><span class=”text”>1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις</span></p>
<p class=”ingredient reveal reveal_visible”><span class=”ingredient-btns”>  </span><span class=”text”>αλάτι</span></p>
<p class=”ingredient reveal reveal_visible”><span class=”ingredient-btns”>  </span><span class=”text”>φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></p>
<p class=”ingredient reveal reveal_visible”><span class=”ingredient-btns”>  </span><span class=”text”>1,5 φλιτζ. σπορέλαιο</span></p>
<p class=”ingredient reveal reveal_visible”><span class=”ingredient-btns”>  </span><span class=”text”>χυμό από 1 λεμόνι</span></p>
<p class=”ingredient reveal reveal_visible”><span class=”ingredient-btns”>  </span><span class=”text”>1/2 φλιτζ. νερό</span></p>
<div class=”info-title”><strong>Εκτέλεση</strong></div>
<div>
<p>Βάζουμε το νερό, το λεμόνι και τα καλαμαράκια σε ένα μπολ, τα σκεπάζουμε με πετσέτα και τα αφήνoυμε να μαριναριστούν στο ψυγείο για μισή ώρα. <span>Ανακατεύουμε σε άλλο μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι. </span><span>Στραγγίζουμε τα καλαμαράκια και τα περνάμε από το αλεύρι ένα – ένα. Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το σπορέλαιο και τα τηγανίζουμε λίγα – λίγα, για περίπου 2 λεπτά. Το σπορέλαιο πρέπει να καλύπτει πλήρως τα καλαμάρια στο τηγάνι. </span><span>Τα αποσύρουμε από τη φωτιά με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε σε πιάτο συνοδεύοντας με τηγανητές πατάτες. </span></p>
</div>

Σχετικά άρθρα