Παρίσι: Ένα μποστάνι μέσα στην πόλη - Δείτε τον γυάλινο πύργο με τα... παρτέρια! thumbnail

Παρίσι: Ένα μποστάνι μέσα στην πόλη – Δείτε τον γυάλινο πύργο με τα… παρτέρια!

Ένα πολυόροφο θερμοκήπιο, λίγο έξω από την γαλλική πρωτεύουσα παρουσίασε το παριζιάνικο αρχιτεκτονικό γραφείο Ilimelgo, έχοντας κερδίσει τον διαγωνισμό του Δήμου του Romainville για τον σχεδιασμό ενός καινοτόμου και ευφάνταστου αγροτικού κτιρίου στον αστικό ιστό.


 
Το εμβαδού 2.000 τμ κτίριο που ουσιαστικά αποτελείται από δυο διαφορετικούς «πύργους» που ενώνονται, κόστισε 3,4 εκατομμύρια ευρώ για να ολοκληρωθεί.


 
Το κτίριο βρίσκεται στην περιοχή Romainville, στα ανατολικά προάστια του Παρισιού, μόλις 7 χλμ μακριά από την γαλλική πρωτεύουσα.


 
Η ιδέα πίσω από αυτόν τον σχεδιασμό είναι η καταλληλότερη καλλιέργεια των σπόρων που βρίσκουν φιλόξενο χώρο στα παρτέρια του, με τον ήλιο να εισέρχεται από παντού, χάρη στις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες των εξωτερικών τοίχων του.


 
Ο στόχος είναι να «παντρέψει» την παραδοσιακή αγροτική παραγωγή με τις νέες τεχνολογίες, αλλά και να προσφέρει στους κατοίκους του προαστίου φρέσκα αγροτικά προϊόντα και να βελτιώσει τις διατροφικές συνήθειες τους.


 
Το πρότζεκτ επίσης έχει ως σκοπό την ένωση ενός αστικού τοπίου με την φύση, τον ουρανό και τον ήλιο.


 
Πηγή: inews

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X