#μένουμεσπίτι. Πώς μπορείς να αξιοποιήσεις την κρίσιμη περίοδο για να αλλάξεις τη ζωή σου;

Χάος, απομόνωση, αβεβαιότητα….

Η ζωή όπως τη συνηθίσαμε αρχίζει να ανατρέπεται. Δεν μπορείτε να ελέγχετε τι συμβαίνει στον κόσμο, αλλά μπορείτε να αλλάξετε το πώς ανταποκρίνεστε σε αυτό.

Γράφει ο life coach Άκης Ρόμας

Η ανταπόκρισή σας στις επόμενες ημέρες, εβδομάδες και μήνες μπορεί να έχει διευρυμένη επιρροή στο είδος της ζωής που θέλετε να βιώσετε. Πώς θέλετε πραγματικά να ζείτε; Ποιος/ποια θέλετε να είστε; Τι επιθυμείτε να σας συμβεί; Η δύναμη να δημιουργήσετε από το μηδέν αυτά που θέλετε βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό στα χέρια σας.

Οι δυνάμεις φυτρώνουν μέσα μας και από εκεί κατευθύνονται στον κόσμο μας έξω. Αυτό δεν σημαίνει να αρνηθείτε την κατάσταση που συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Όταν βρέχει, βρέχει. Δεν μπορούμε να προσποιηθούμε ότι ο ήλιος λάμπει.

Με το που θα βγούμε έξω θα γίνουμε μούσκεμα. Δεν μπορούμε να ελέγχουμε αυτό που συμβαίνει αλλά το τι κάνουμε την ώρα που αυτό γίνεται. Η διαφορά είναι ανάμεσα στην αντίδραση και την ανταπόκριση, ανάμεσα στη μοιραία και την έξυπνη σκέψη.

Ας μην αφήσουμε τον φόβο και τον πανικό να μας κυριεύουν…

Αν αφήσουμε αυτά που ακούμε στις ειδήσεις να προγραμματίζουν τη ζωή μας, θα δώσουμε το ελεύθερο στον φόβο και τον πανικό να σιγοκαίνε και να αναλώνουν τις μέρες μας. Αυτό μπορεί να είναι εξίσου βλαβερό όσο και ο ίδιος ο ιός.

Ας ακούσουμε τι λένε οι επιστήμονες και οι ειδικοί στα θέματα υγείας, αλλά μόνο για λίγα λεπτά την ημέρα, για να βεβαιωθούμε ότι κάνουμε τα σωστά, για να διατηρούμε τον εαυτό σας και τους άλλους ασφαλείς.  Και στη συνέχεια, ας συντονιστούμε με το μέσα σας κόσμο, για να μπορούμε να φροντίσουμε τον εαυτό σας σε όλα τα επίπεδα.

Είμαστε πνευματικά όντα και το πνευματικό DNA μας είναι τέλειο! Ασκούμε ευγνωμοσύνη, οραματιζόμαστε ένα υγιή κόσμο, εστιάζουμε στα καλά που ήδη έχουμε και σε εκείνα που μπορούν να έλθουν, αξιοποιούμε αυτόν τον επιπλέον χρόνο στο σπίτι για να στοχαστούμε περισσότερο, με κατεύθυνση από μέσα προς τα έξω, σημειώνουμε τις νέες ιδέες που δεχόμαστε.

Τώρα σκεφτόμαστε…!

Οι μέρες που η ανησυχία, η θλίψη και η αβεβαιότητα κατακλύζουν τις αισθήσεις και το συναίσθημα είναι οι πιο ιδανικές στιγμές για φωτεινές σκέψεις. Μέσα σε αυτές μπορούμε να ανατρέψουμε δημιουργικά τους γκρίζους κανόνες, να φυτέψουμε νέους σπόρους, να αντιμετωπίσουμε έμπρακτα τον φόβο και να ανθίζουμε.

Το 1665, ο Ισαάκ Νεύτων έπρεπε να εργαστεί από το σπίτι, όταν το Πανεπιστήμιο του Cambridge είχε κλείσει εξ αιτίας της βουβωνικής πανώλης . Ήταν η πιο παραγωγική περίοδος της ζωής του. Χρησιμοποίησε το χρόνο για να αναπτύξει τις θεωρίες του σχετικά με το λογισμό, την οπτική και τη βαρύτητα.

Τώρα σκεφτόμαστε… Και μέσα από τα μηνύματα που θα λάβουμε, ο καθένας, αποφασίζουμε πώς θα αξιοποιήσουμε αυτή την απόσταση από τις επαφές μας για να αλλάξουμε τη ζωή μας!

Άκης Ρόμας
Life coach – Εκπαιδευτικός
akisromas.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Η ώρα του… απολογισμού! Ό,τι βιώνουμε, είναι τα λάθη μας που γύρισαν για να μας στοιχειώσουν;

Μπορείτε να δείτε όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για τον κορωνοϊό, πατώντας εδώ.

Σχετικά άρθρα