Συνταγή για Κρέπες!

<p><strong><span style="font-size: 1.17em;">Υλικά συνταγής</span></strong></p>
<ul class="ingredients">
<li><span><strong>1 κούπα </strong><span>αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο</span></span></li>
<li><span><strong>1? κούπας </strong><span>φρέσκο γάλα</span></span></li>
<li><span><strong>2 μεγάλα </strong><span>αυγά χτυπημένα (σε θερμοκρασία δωματίου)</span></span></li>
<li><span><strong>1 κ.σ. </strong><span>ζάχαρη</span></span></li>
<li><span><strong>1/2 κ.γλ. </strong><span>αλάτι</span></span></li>
<li><span><strong>1 κ.σ. </strong><span>βούτυρο λιωμένο, κρύο</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>Βούτυρο για το τηγάνισμα (σε θερμοκρασία δωματίου)</span></span></li>
</ul>
<div> </div>
<div>
<div class="time"><strong>Εκτέλεση</strong></div>
<div id="fragment-1" class="news_body">
<p>Κοσκινίζουµε το αλεύρι. Το βάζουµε σε µπολ. Προσθέτουµε το αλάτι και τη ζάχαρη. Τα ανακατεύουµε. Προσθέτουµε τα χτυπηµένα αυγά και το κρύο βούτυρο και λίγο λίγο το γάλα, ανακατεύοντας µε σύρµα µέχρι ο χυλός να γίνει λείος (πρέπει να είναι αραιός). Σκεπάζουµε το µείγµα και το αφήνουµε να σταθεί για 1 ώρα στο ψυγείο.</p>
<p> </p>
<p>Ζεσταίνουµε ένα αντικολλητικό τηγάνι µε διάµετρο 18-20 εκ. και βάζουµε 1 µικρό κοµµάτι βούτυρο. Με µια κουτάλα ή ένα µικρό φλιτζανάκι ρίχνουµε µία µικρή ποσότητα χυλού στο ζεστό τηγάνι, στο κέντρο του, περιστρέφοντάς το µε γρήγορες κινήσεις ώστε να απλωθεί παντού. Ψήνουµε για περίπου 30΄΄ την κρέπα.</p>
<p> </p>
<p>Μόλις εµφανιστούν µικρές τρυπούλες στην επιφάνεια της κρέπας την αναποδογυρίζουµε για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Την βγάζουµε σε απορροφητικό χαρτί. Διατηρούµε τις κρέπες ζεστές τοποθετώντας τες στο φούρνο στους 100<sup>ο</sup>C µέχρι να τις ψήσουµε όλες.<br /><br />Tip<br />Όταν φτιάχνουµε µείγµατα για χυλούς (π.χ. κρέπες, pancakes) φροντίζουµε το βούτυρο που θα χρησιµοποιήσουµε να είναι κρύο όταν το προσθέσουµε στο αλεύρι, οπότε δεν σβολιάζει ο χυλός. Για ακόµα πιο λείους χυλούς µπορούµε, αφού ετοιµάσουµε το αραιό µείγµα, να το σουρώσουµε σε σήτα.</p>
<p> </p>
<p>http://argiro.gr/</p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα