Λαχταριστοί Ουζομεζέδες!

<h3>Υλικά συνταγής</h3>
<p> </p>
<ul class="ingredients">
<li class="subtitle"><span>Ρεγγοσαλάτα της Στέλλας Αντιπαριώτη</span></li>
<li><span><strong></strong><span>αβγά ρέγγας από δυο αβγομένες ρέγγες</span></span></li>
<li><span><strong>1</strong> <span>κρεμμύδι μικρο ψιλοκομμένο</span></span></li>
<li><span><strong>1</strong> <span>λεμόνι ζουμερό ίσως και λίγο παραπάνω</span></span></li>
<li><span><strong>1 κ.σ.</strong> <span>ξύδι</span></span></li>
<li><span><strong>3 φέτες</strong> <span>μπαγιάτικο ψωμί κατά προτίμηση προζυμένιο ή κρίθινο παξιμάδι</span></span></li>
<li><span><strong>3/4 φλ. </strong><span>ελαιόλαδο</span></span></li>
<li><span><strong>3/4 φλ. </strong><span>σπορέλαιο</span></span></li>
<li class="subtitle"><span>Ουζομεζές μοναδικός</span></li>
<li><span><strong>6</strong> <span>καρδιές αγκινάρας σε λάδι ή κατεψυγμένες</span></span></li>
<li><span><strong>1</strong> <span>καρότο τριμμένο</span></span></li>
<li><span><strong>3</strong> <span>μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα</span></span></li>
<li><span><strong>1</strong> <span>μαλακό πολύ ώριμο αβοκάντο ψιλοκομμένο</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>χυμό από 1 λεμόνι</span></span></li>
<li><span><strong>2 κ.σ.</strong> <span>άνηθο</span></span></li>
<li><span><strong>1</strong> <span>γιαούρτι στραγγιστό</span></span></li>
<li><span><strong>2 κ.σ. </strong><span>μαγιονέζα ή φρέσκο τυρί κρέμα</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>αλάτι</span></span></li>
<li class="subtitle"><span>Ψωμοτύρι Ρούμελης</span></li>
<li><span><strong>250 γρ.</strong> <span>φέτα ώριμη από βαρέλι</span></span></li>
<li><span><strong>1</strong> <span>γιαούρτι φρέσκο</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>λίγες σταγόνες ξύδι</span></span></li>
<li><span><strong>4 κ.σ.</strong> <span>ελαιόλαδο</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>λίγη ρίγανη</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>πάστα ελιάς</span></span></li>
<li><span><strong>1</strong> <span>πιπεριά ψητή (φιλέτο)</span></span></li>
</ul>
<div>
<div class="time"><strong>Εκτέλεση</strong></div>
<div class="time"><strong><br /></strong></div>
<div id="fragment-1" class="news_body"><span><strong> Ρεγγοσαλάτα της Στέλλας Αντιπαριώτη (Πάρος)</strong><br />Αφαιρούμε την κόρα και μουσκεύουμε το ψωμί ή το παξιμάδι. Το στύβουμε. <br />Με μαχαιράκι και προσοχή αφαιρούμε την θήκη-μεμβράνη που περικλείει τα αβγά της ρέγγας.<br />Με προσοχή αφαιρούμε τα αβγά από την μεμβράνη, τα βάζουμε στο μπλέντερ, προσθέτουμε το ψωμί, το κρεμμύδι, το ξύδι και το λεμόνι και χτυπάμε να πολτοποιηθούν τα υλικά σιγά σιγά σε χαμηλή ταχύτητα. Με ροή κλωστής προσθέτουμε εναλλάξ τα δυο λάδια και στο τέλος ραντίζουμε λίγες σταγόνες νερού για να πετύχουμε γαλακτοματοποίηση της ρεγγοσάλατας. <br />Την διατηρούμε στο ψυγείο για αρκετές ημέρες. Σερβίρεται ιδανικά με παξιμαδάκια.<br /> <br /><strong>Ουζομεζές μοναδικός </strong><br />Βγάζουμε τις αγκινάρες από το λάδι και τις ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ ή με μαχαίρι και τις βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά με κουτάλι και παγώνουμε τον ουζομεζέ με την πιο απρόσμενη κι απίθανη γεύση. <br /><br /><strong>Ψωμοτύρι Ρούμελης</strong><br />Θρυμματίζουμε την φέτα σε μπολ. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το ξύδι και ανακατεύουμε καλά. Αν μείνει για 2 μέρες σκεπασμένη στο ψυγείο παίρνει μια υπέροχη όξινη γεύση που είναι πραγματικά μεζές σπάνιος. <br />Προσθέτουμε ελαιόλαδο και ρίγανη και ανακατεύουμε. <br />Αλείφουμε παξιμαδάκια με αυτό και πάνω ακουμπάμε λίγη πάστα ελιάς και λίγη ψητή πιπεριά Φλωρίνης. </span></div>
<div class="news_body"><span><br /></span></div>
<div class="news_body"><span><br /></span></div>
<div class="news_body"><span>http://argiro.gr/</span></div>
</div>

Σχετικά άρθρα