Αντώνης Κανάκης: Από παιδί ήθελε να ασχοληθεί με το ραδιόφωνο και την τηλεόραση – Η απώλεια του φίλου του, οι ΑΜΑΝ, η ξεχωριστή σχέση με τον πατέρα του και το παιδί του

Ο Αντώνης Κανάκης απασχόλησε για άλλη μία φορά την επικαιρότητα. Αφορμή στάθηκε η ανάρτηση που έκανε η Έλλη Στάη στην οποία έκανε επίθεση στην εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» για το βίντεο που σχολίασε η παρέα της εκπομπής από την συνέντευξή της με τον πρωθυπουργό. Η δημοσιογράφος χαρακτήρισε το βίντεο «προϊόν κλοπής».

Η ομάδα της εκπομπής εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση – καταπέλτη σχετικά με όσα γράφτηκαν και ειπώθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Ανάμεσα σε άλλα η ανακοίνωση ξεκαθαρίζει:
«Το εν λόγω απόσπασμα ήταν απολύτως “δημόσια εκτιθέμενο προϊόν” και πως καμία υποκλοπή δεν υπήρξε από κανέναν.
Συγκεκριμένα, στις 10 Ιανουαρίου, η συνέντευξη του πρωθυπουργού μαζί με το απόσπασμα αυτό, δημοσιοποιήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό “Open” στο web tv του.

Από εκεί, από το web tv του “Open” δηλαδή, οι συνεργάτες μας αλίευσαν το ήδη δημοσιοποιημένο αυτό απόσπασμα, στις 11 η ώρα το πρωί της 10ης Ιανουαρίου.»

Πάμε να δούμε την πορεία του Αντώνη Κανάκη που επί σειρά ετών βρίσκεται στην τηλεόραση και έχει δημιουργήσει ένα φανατικό κοινό.

facebook/Antonis Kanakis Official

Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με το ραδιόφωνο και την τηλεόραση

Το πραγματικό του όνομα είναι Αντώνης Δούμας και έχει γεννηθεί στις 18 Φεβρουαρίου 1969. Η μαμά του όταν τον είχε ρωτήσει τι θα γίνει όταν μεγαλώσει της είχε απαντήσει αφοπλιστικά ότι θα ασχοληθεί με την τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Και όπως το δήλωσε έτσι και το έκανε.

Ήδη από τα 13 του είχε μπει ενεργά στα… ερτζιανά μιας και ήδη από τότε συμμετείχε στο πειρατικό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης για έξι χρόνια. Ένας συμμαθητής του είχε φτιάξει έναν πομπό και μαζί με τη παρέα του παρουσίαζαν διάφορες εκπομπές. «Έκανα εκπομπή τέσσερις-πέντε ώρες την ημέρα και δεν μου έφτανε. Ήθελα κι άλλο» έχει δηλώσει. Τότε διαλέγει και το επώνυμο Κανάκης.

Στα μέσα τις δεκαετία του ’90 περνάει στην δημοτική τηλεόραση και στην αναγνωρισιμότητα όταν μαζί με Σωτήρη Καλυβάτση και τον Αντώνη Παραρά παρουσιάζαν το «Comfuzio», στην ΕΤ3 αρχικά και στο STAR αργότερα. Ετοίμαζαν τότε τη μεγάλη μεταγραφή στο MEGA όμως τους πρόλαβε ο θάνατος του Αντώνη Παραρά από λευχαιμία το 1997…

 

Η εκπομπή «Α.Μ.Α.Ν.» συνεχίζει μόνο με το δίδυμο Καλυβάτση- Κανάκη και γίνεται μεγάλη επιτυχία. Φήμες μάλιστα λένε ότι τα αρχικά της σατιρικής εκπομπής σημαίνουν Αντώνη Μας Άφησες Νωρίς. Και κάπως έτσι, με τα σατιρικά σκετσάκια σχολιασμού της ελληνικής πραγματικότητας γίνονται ευρέως γνωστοί.

Μέχρι και σήμερα ο Αντώνης Κανάκης μνημονεύει τον φίλο του με πολύ αγάπη. Η πρεμιέρα μάλιστα της εκπομπής του συνέπεσε φέτος με την ημέρα που έφυγε ο καλός του φίλος από τη ζωή.

Το παρακάτω βίντεο έχει φτιαχτεί για να θυμούνται τις αξέχαστες στιγμές που πέρασαν μαζί:

Υπήρξε διευθυντής και δημιουργός του πρώτου ραδιοφωνικού σταθμού στην Ελλάδα που εξέπεμπε 24 ώρες ξένη μουσική, του FM 101. Έκανε επίσης εκπομπή στον Imagine 89,7 .

Το 2016 ξεκίνησε μια καινούρια ραδιοφωνική προσπάθεια μαζί με μία δημοφιλή ομάδα ραδιοφωνικών παραγωγών της Θεσσαλονίκης. Το νέο ραδιόφωνο Fly 104, με το σλόγκαν “Fly into the music” (=πέτα μέσα στη μουσική) ήρθε να καλύψει το ραδιοφωνικό κενό στην dance μουσική, υποσχόμενο ένα όχι τόσο εμπορικό προφίλ, σε αντιδιαστολή με τον μέχρι τώρα “λαϊκοπόπ” χαρακτήρα της συχνότητας. Πρόκειται για το “αδελφό” ραδιόφωνο του Imagine (συστεγάζονται στην Καλαμαριά), ενώ πίσω και από τους δυο σταθμούς βρίσκεται το επιχειρηματικό όχημα της χιουμοριστικής τηλεοπτικής εκπομπής “Ράδιο Αρβύλα”.

https://www.youtube.com/watch?v=s0VBwfufai4

Η φιλία με τον Σωτήρη Καλυβάτση που κλονίστηκε

Η φιλία του με τον Σωτήρη Καλυβάτση κλονίστηκε και πλέον δεν μιλιούνται καθόλου. Το 2001 δηλώναν στο Βήμα ότι ακόμη και αν η επαγγελματική τους συνεργασία λήξει, είναι απίθανο να μην υφίσταται «το ντουέτο των φίλων Σωτήρη και Αντώνη».
Ωστόσο τα πράγματα εξελίχθηκαν αλλιώς τελικά. Οι δρόμοι τους χώρισαν και πλέον οι δύο πρώην φίλοι δεν έχουν επικοινωνία.

Όπως είχε εξομολογηθεί σε συνεντευξή του ο Σωτήρης Καλυβάτσης στο People τον Φλεβάρη του 2018:

«Το τι ακριβώς συνέβη ανάμεσα σε μένα και τον Αντώνη δεν νομίζω να αφορά κάποιον. Γνωριστήκαμε μέσα από τη δουλειά και ύστερα γίναμε φίλοι. Όταν το ΑΜΑΝ έκανε τον κύκλο του, λήξαμε από κοινού την συνεργασία. Πέρασαν τα χρόνια και έχουμε τραβήξει τους δρόμους μας. Αυτά συμβαίνουν στις συνεργασίες. Πόσο μάλλον σε μια τέτοια δουλειά, που περιέχει δόξα, χρήματα και αναγνώριση.»

 

facebook/Antonis Kanakis Official

Το ράδιο αρβύλα και η αποχώρηση από τον ΑΝΤ1

Από το 2008 μέχρι και σήμερα, παρουσιάζει την εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα», συνεχίζοντας τον επίκαιρο σατιρικό σχολιασμό μαζί με τους Γιάννη Σερβετά τον Χρηστο Κιούση και τον Σταθή Παναγιωτόπουλο.

Φέτος η εκπομπή έκανε πρεμιέρα στον ΣΚΑΙ αφού η συνεργασία του Αντώνη Κανάκη με τον ΑΝΤ1 τελείωσε άδοξα.
Μετά από 21 χρόνια συνεργασίας ο παρουσιαστής ανακοίνωσε την απόφαση του να αποχωρήσει από το κανάλι καθώς όπως εξήγησε στην ανακοίνωσή του που είχε δοθεί στη δημοσιότητα θεώρησε ότι φωτογράφησαν τον ίδιο πίσω από το κόψιμο των εκπομπών του Γρηγόρη Αρναούτογλου και του Γιώργου Λιάγκα.

«Ο Αντώνης Κανάκης είχε ανανεώσει το συμβόλαιο του για 3 χρόνια, ως σύμβουλος της late night ζώνης πράγμα το οποίο ουσιαστικά δεν έγινε ποτέ. Είχαμε πει ότι υπήρχε μια διαφωνία με τον Αντώνη και τον ΑΝΤ1 για το πόσο συχνά θα εμφανιζόταν ο ίδιος και αν θα υπάρχει το Βινύλιο ή το Ράδιο Αρβύλα. Το κυριότερο όμως ήταν ότι καλλιεργήθηκε από τον ΑΝΤ1 η εντύπωση ότι ο ίδιος οφειλόταν για τα κόψιμο δύο πολύ σημαντικών στελεχών του ΑΝΤ1, μιλάμε για τον Γιώργο Λιάγκα και τον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Ο Αντώνης Κανάκης είχε μιλήσει από το Πάσχα με γραπτές επιστολές, με emails στον ΑΝΤ1 και να συναντηθούν για το σχεδιασμό της late night ζώνης, αλλά και όταν καλλιεργήθηκε η φήμη ότι εκείνος «κόβει» τον Λιάγκα και τον Αρναούτογλου και φωτογραφήθηκε ο Αντώνης Κανάκης ακόμα και από εκπομπές του σταθμού. Ο Αντώνης Κανάκης ζήτησε να ανασκευαστεί όλο αυτό το πράγμα που είχε γίνει και του είχαν δώσει την εντύπωση ότι αυτό θα γίνει. Περνούσε ο καιρός, εκείνος ετοίμαζε την εκπομπή του και αυτό δεν είχε γίνει. Έφτασε σε σημείο να επισκεφθεί νομικό, να πάρει τη συμβουλή του, ο οποίος του είπε ότι θα μπορούσε να σπάσει ουσιαστικά το συμβόλαιο για διάρρηξη εμπιστοσύνης και απαξίωση της προσωπικότητας και του επαγγελματικού του ονόματος», είχε ξεκαθαρίσει ο Γιάννης Πουλόπουλος στη Φωλιά των Κου Κου.

antonis-kanakis
facebook/Antonis Kanakis Official

Η ξεχωριστή σχέση με τον πατέρα του…

Έναν άλλον Αντώνη Κανάκη γνωρίσαμε μέσα και από το βιβλίο που κυκλοφόρησε με τίτλο »Μπαμπά…(μια κανονική ημέρα)» και αναφέρεται στο θάνατο του πατέρα του.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο εισαγωγικό σημείωμα του βιβλίου ο ίδιος «…αυτό δεν είναι ένα λογοτεχνικό βιβλίο. Είναι ένα πέρα για πέρα αληθινό κείμενο που περιγράφει τα συναισθήματα, τις σκέψεις, τις αντιδράσεις, τα γεγονότα είκοσι περίπου συγκεκριμένων ημερών. Τις είκοσι αυτές ημέρες αυτά έζησα, αυτά ένιωσα, αυτά σκέφτηκα, αυτά φώναξα, αυτά έκανα. Το κείμενο αυτό γράφτηκε αυθόρμητα, άμεσα, ασταμάτητα. Γράφτηκε μόνο του, μέσα σε τέσσερις περίπου ημέρες, όταν συνέβη ό,τι συνέβη. Εκτός από τις εκ των υστέρων ορθογραφικές διορθώσεις, ούτε μία λέξη δεν άλλαξε από την αρχική άμεση – αυτόματη καταγραφή. Δεν σουλουπώθηκε στη συνέχεια, δεν στρογγύλεψε, δεν δουλεύτηκε το περιεχόμενο ή οι διατυπώσεις. Έμεινε έτσι, ακατέργαστο και ωμό. Το κείμενο αυτό είναι μια αντίδραση, μια ανάγκη, ένα καταφύγιο, μια ενέργεια που δεν την αποφάσισα εγώ. Το κείμενο αυτό δεν γράφτηκε για να δημοσιευτεί. Το κείμενο αυτό εύχομαι να μην είχε γραφτεί ποτέ. Το κείμενο αυτό γράφτηκε από εμένα για τον Μπαμπά μου, από μένα για μένα, αλλά και για όλους τους Μπαμπάδες, για όλους τους γιους, για όλες τις Μαμάδες-συντρόφους, για όλες τις κόρες… Για τους ιερούς αυτούς δεσμούς…».

Τα πρώτα 15 χιλιάδες ευρώ από τα έσοδα του βιβλίοy πήγαν στον λογαριασμό του Ορφανοτροφείου «Άγιος Στυλιανός» πριν από λίγες μέρες. Το βιβλίο στην πρώτη κυκλοφορία του εξαντλήθηκε μέσα σε 13 ημέρες!

facebook/Antonis Kanakis Official

Το ντοκιμαντέρ για την Action Aid και οι αντιδράσεις για τον… πλούσιο Κανάκη

Το ντοκιμαντέρ «Immersion» που είχε γυρίσει ο Αντώνης Κανάκης για λογαριασμό της Action Aid είχε ξεσηκώσει αντιδράσεις. Πολλοί τον κατηγόρησαν για «εγωκεντρική» παρουσίαση του θέματος καθώς σχολίασαν και το γεγονός ότι ο «πλούσιος» Κανάκης πήγε να δείξει την φτώχια στην Αφρική.

Ο Αντώνης Κανάκης είχε απαντήσει τότε: «Ήταν ένας πρωτοφανής όγκος θετικής έως και συγκινητικής ανταπόκρισης για τη δουλειά που έγινε, αλλά και για το έργο της Action Aid και σε αυτό θέλω να σταθώ, αφού το άλλο κομμάτι θεωρώ ότι δεν αξίζει τον κόπο».
Όσο για τα σχόλια ότι έχει γίνει πλούσιος από την τηλεόραση είχε πει: «Είναι αναπόφευκτο έπειτα από τόσα χρόνια ενασχόλησης με την τηλεόραση, να έχω αποκτήσει χρήματα. Εξάλλου, δεν το έχω αρνηθεί και ποτέ. Όμως ούτε τα χρήματα, ούτε η τηλεόραση μπορούν να σε κάνουν πλούσιο στη ζωή».

facebook/Antonis Kanakis Official

Ορκισμένος εργένης;

Αν και έχει δηλώσει ότι «Είμαι και δεν είμαι γεννημένος εργένης. Δηλαδή χρειάζεται ένας πολύ ειδικός άνθρωπος για να με αποκαταστήσει», η προσωπική του ζωή απασχολεί σχεδόν πάντα την επικαιρότητα. Είχε πολλά χρόνια σχέση με την ψυχολόγο Σάντυ Κουτσοσταμάτη και πολλοί πίστευαν ότι θα ανέβαιναν τα σκαλιά της εκκλησίας αλλά έκαναν λάθος.

Φήμες έχουν ακουστεί και για τρυφερά τετ-α-τετ με την Μελίνα Ασλανίδου. Πριν από αυτό, είχε σχέση με την ηθοποιό Κλέλια Ρένεση. Οι δυο τους γνωρίστηκαν στα γυρίσματα ενός βίντεο κλιπ του Μουζουράκη τη σκηνοθεσία του οποίου είχε αναλάβει ο Κανάκης και η Ρένεση ήταν η πρωταγωνίστρια.

Σχεδόν κάθε καλοκαίρι, οι φωτογραφίες του από τα μπάνια στην Χαλκιδική κυκλοφορούν στα περιοδικά και την τηλεόραση.
Όλα αυτά πριν τη σύντροφο που τον κέρδισε και έγινε μητέρα του παιδιού του!

 

Η νεαρή σύντροφός του και το παιδί τους

Η είδηση ότι ο Αντώνης Κανάκης θα γίνει μπαμπάς έγινε γνωστή πριν από περίπου ενάμισι με δύο χρόνια και ξάφνιασε αρκετούς. Η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν γνωστό στο ευρύ κοινό ούτε καν η σχέση του με την μητέρα του παιδιού του αφού οι δημόσιες εμφανίσεις τους ήταν ελάχιστες.

Το όνομα της συντρόφου του είναι Επιστήμη Μπόνου και σύμφωνα με πληροφορίες του Star είναι μία πανέμορφη καστανόξανθη γύρω στα 30. Πριν την εγκυμοσύνη το ζευγάρι ήταν μαζί για έναν χρόνο περίπου ενώ η συγκατοίκηση στο σπίτι του Αντώνη Κανάκη στο Πανόραμα ήρθε πολύ σύντομα.

Η νεαρή κατάγεται από την Καβάλα και τα τελευταία χρόνια διαμένει μόνιμα στη συμπρωτεύουσα, εκεί όπου και γνώρισε τον Αντώνη Κανάκη. Ο Αντώνης Κανάκης φαίνεται πώς είναι… χαζομπαμπάς. Η σύντροφός του στο παρελθόν είχε κινηθεί νομικά προκειμένου να προστατέψει από τους αδιάκριτους παπαράτσι τόσο την ίδια όσο και το παιδί της.

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Έλλη Στάη: Η φιλόδοξη επαναστάτρια που τολμά να φωτογραφηθεί γυμνή, οι 4 γάμοι και το "φιλαράκι"ο γιος της

Σχετικά άρθρα