Καροτόσουπα με τζίντζερ και γιαούρτι

<h3>ΥΛΙΚΑ:</h3>
<p>600 γρ καρότα<br /> 1 πράσο ψιλοκομμένο<br /> 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα<br /> 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια<br /> 3 πατάτες<br /> 2 κολοκυθάκια<br /> 1 λίτρο ζωμός κρέατος ή κότας<br /> 1/2 κουτ. γλυκού   τζίντζερ<br /> 1/2 κούπα λάδι<br /> 1 κουτ. γλυκού  μοσχοκάρυδο<br /> 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό</p>
<h3>ΕΚΤΕΛΕΣΗ:</h3>
<p>Κόβουμε όλα τα λαχανικά μας σε μέτρια κομμάτια<br /> Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε  ρίχνοντας με την σειρά το πράσο, τα ξερά κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα καρότα.<br /> Τα αφήνουμε 4-5 λεπτά και μετά προσθέτουμε τον ζωμό και βράζουμε για μισή ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας.<br /> Κατεβάζουμε από την φωτιά για λίγο και πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ  μέχρι να γίνει μία κρέμα βελουτέ.<br /> Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και το γιαούρτι και ανακατεύουμε ελαφρά.<br /> Σερβίρουμε την σούπα αχνιστή με κρουτόν που έχουμε φτιάξει με σταρένιο ψωμί.</p>

Σχετικά άρθρα