Πέντε αλήθειες για το σχολείο που μάλλον δεν είχες συνειδητοποιήσει thumbnail
Θα σου χρειαστούν όλα όσα μάθεις; Θα ξαναδεις το διπλανό σου στο θρανίο αφού πάρετε το απολυτήριο; Αυτά και άλλα πολλά θα ανακαλύψεις στα παρακάτω γεγονότα που μπορεί να μην είχες σκεφτεί ότι ισχύουν για τα σχολικά σου χρόνια.

Πέντε αλήθειες για το σχολείο που μάλλον δεν είχες συνειδητοποιήσει

Θα σου χρειαστούν όλα όσα μάθεις; Θα ξαναδεις το διπλανό σου στο θρανίο αφού πάρετε το απολυτήριο; Αυτά και άλλα πολλά θα ανακαλύψεις στα παρακάτω γεγονότα που μπορεί να μην είχες σκεφτεί ότι ισχύουν για τα σχολικά σου χρόνια. 


1. Είναι τα μαθητικά χρόνια όντως τα καλύτερα; Θα το ακούς συχνά αυτό όμως δεν είναι απαραίτητα αλήθεια αλλά ούτε ψέματα. Θα έρθουν σίγουρα πολύ πιο σημαντικές και χαρούμενες στιγμές από αυτές που θα περάσεις στο σχολείο, το σίγουρο όμως είναι ότι θα έχεις απίστευτες αναμνήσεις από το σχολείο. Οι καλύτερες σου μέρες δεν έχουν έρθει ακόμα ούτε οι πιο σημαντικές. Aλλά ούτε οι πιο αγχώδεις και άσχημες. 


2. Σχεδόν τίποτα απ' όσα μαθαίνεις δεν θα σου χρησιμεύσει Το πιο εκνευριστικό δεν είναι μόνο ότι δεν θα έχεις μάθει τίποτα χρήσιμο αλλά ότι δεν είναι τελείως άσχετα τις περισσότερες φορές με αυτό που θα ακολουθήσεις. Το πυθαγόρειο θεώρημα και οι εξισώσεις ή τα αρχαία δεν έχουν σχεδόν καμιά χρήση. Αυτό σημαίνει ότι χάνεις χρόνο; Όχι απαραίτητα γιατί σε βάζουν να σκεφτείς όχι όμως σε πράγματα που εφαρμόζονται στην πραγματικότητα. Τα έχει καλύτερα ο Boy in a Band σε αυτό το βίντεο.


3. Θα έχεις μετανιώσει που δεν έκανες ορισμένα πράγματα Αν δεν ήσουν σκανταλιάρης/α όπως εγώ, σίγουρα μετά από χρόνια θα εύχεσαι να είχες πάρει λίγο πιο χαλαρά τα πράγματα και να είχες κάνει περισσότερες απουσίες ή βλακείες. Αν πάλι ήσουν… διαβολάκι και δεν διάβαζες δεν αποκλείεται να το μετανιώσεις. Ή να μετανιώσεις που δεν πήγες σε εκείνη την εκδρομή ή που δεν μίλησες σε αυτόν που σου άρεσε. Δε σημαίνει ότι θα είναι σοβαρά τα πράγματα για τα οποία μετανιώνεις. 


4. Οι βαθμοί μετράνε μόνο για ένα πράγμα: το πανεπιστήμιοΤο πόσο καλός μαθητής είσαι δεν απαντά στην εξυπνάδα σου ούτε στο αν είσαι καλό άτομο ή όχι. Οι βαθμοί όμως έχουν σημασία για το τι θέλεις να κάνεις μετά το σχολείο και που στοχεύεις. Θα μου πεις "Οκ, θα διαβάσω στιν Γ' Λυκείου" αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι γιατί αν δεν έχεις διαβάσει ποτέ στη ζωή σου, δεν θα το κάνεις ούτε όταν θα πρέπει. 


5. Δεν θα ξαναδεις κάποιους από τους συμμαθητές σου Για την ακρίβεια, θα είστε φίλοι στο Facebook και θα βρεθείτε, με όσους θέλεις δηλαδή, τα χρόνια που θα ακολουθήσουν, αλλά σιγά σιγά θα χαθείτε. Είτε γιατί δε θα έχετε πολύ χρόνο είτε απλώς γιατί το έφεραν οι συνθήκες. Το καλό είναι ότι μετά θα ξεχωρίσεις ποιους θα κρατήσεις στη ζωή σου. 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X