Πράσινες ταλιατέλες µε γαλοπούλα!

<h3>Υλικά συνταγής</h3>
<p> </p>
<ul class="ingredients">
<li><span><strong>500 γραμμ.</strong> <span>ταλιατέλες με σπανάκι</span></span></li>
<li><span><strong>3 κ.σ.</strong> <span>ελαιόλαδο</span></span></li>
<li><span><strong>300 γραμμ.</strong> <span>στήθος γαλοπούλας κομμένο σε μικρές μπουκιές</span></span></li>
<li><span><strong>1</strong> <span>κρεμμύδι ψιλοκομμένο</span></span></li>
<li><span><strong>300 γραμμ.</strong> <span>ασπρομανίταρα σε φέτες</span></span></li>
<li><span><strong>1 κ.σ.</strong> <span>αλεύρι</span></span></li>
<li><span><strong>500 ml</strong> <span>κρέμα γάλακτος light</span></span></li>
<li><span><strong>1 κ.σ. </strong><span>μαϊντανός ψιλοκομμένος</span></span></li>
<li><span><strong>1 πρέζα</strong> <span>μοσχοκάρυδο</span></span></li>
<li><span><strong>1 φλ. τσαγιού</strong><span>κεφαλογραβιέρα τριμμένη</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>αλάτι</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></span></li>
</ul>
<div>
<div class="time"><strong>Εκτέλεση</strong></div>
<div id="fragment-1" class="news_body">
<p><strong>1. </strong>Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό και τις στραγγίζουμε καλά.<br /><strong>2. </strong>Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τη γαλοπούλα για 5΄-6΄, μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2΄ ακόμη. Ύστερα προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε για 3-4΄. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε για 2΄, να ψηθεί ελαφρά.<br /><strong>3. </strong>Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος light. Ανακατεύουμε και ξαναβάζουμε το φαγητό στη φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο και σιγοβράζουμε για 5΄.<br /><strong>4. </strong>Πασπαλίζουμε με μαϊντανό, αδειάζουμε τις ταλιατέλες σε πυρίμαχο σκεύος, περιχύνουμε με τη σάλτσα γαλοπούλας και ανακατεύουμε καλά. Πασπαλίζουμε με το τυρί.<br /><strong>5. </strong>Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 25΄, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσουν ελαφρά τα μακαρόνια.</p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα